Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2017 04:18

H επίσκεψή μου στην Σπάρτη

Οι εντυπώσεις μου χθες  από την Σπάρτη, στην πρώτη μου (!) επιτέλους πια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λακωνίας, άριστες. 

Άριστες τόσο σε επίπεδο πόλης, νομού,  φιλοξενίας και ανθρώπων, αλλά και όσο αφορά την τοπική ομάδα, τον βαθμό ετοιμότητάς της σε όλα τα επίπεδα και το υψηλό της θα έλεγα, πάντα φρόνημα. 

Όλοι λοιπόν στην ιστορική, γοητευτική και πάντα περήφανη και αξιοπρεπή πρωτεύουσα της Λακωνίας μας πλέον περιμένουν, ελπίζουν να δουν ξανά πίσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τον οποίο - σημειωτέον - όπου και να πήγα και στάθηκα (και πήγα σχεδόν παντού) μόνο καλά, θερμά λόγια άκουσα από τους Σπαρτιάτες, τους Λάκωνες και βέβαια τους φίλους - "φαν" της ομάδας του Σωτήρη Αντωνίου.

Νομίζω πλέον ότι ο φυσικός ηγέτης και δημιουργός της ωραίας και τόσο ξεχωριστής αυτής ποδοσφαιρικής οικογένειας, πρέπει, το καλοκαίρι έστω, να γυρίσει στον σύλλογο του τόπου καταγωγής του ιδίου και της οικογένειάς του, καθώς, συν τοις άλλοις, αποτελεί  - ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πάντα - την μοναδική ελπίδα ολόκληρης της Λακωνίας να ξεφύγει από την στασιμότητα και την μιζέρια και να κερδίσει την θέση που της αρμόζει, που τις αξίζει ιστορικά,  όχι τόσο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά στην Ελληνική πραγματικότητα, κοινωνία και οικονομία. 

Γυρίστε πίσω πρόεδρε, κύριε Δημήτρη Γιαννακόπουλε στην αγαπημένη σας Σπάρτη γιατί – και το βίωσα, το διαπίστωσα και εγώ (και) εχθές τούτο - αυτοί οι άνθρωποι, οι απλοί, αγνοί συμπατριώτες σας, που πιστεύουν σε εσάς, σας αγαπούν βαθύτητα, ειλικρινώς και ιδιοτελέστατα, πραγματικά το αξίζουν. 

Σημείωση:  Στο φωτογραφικό μας στιγμιότυπο χθες στην Σπάρτη, ο υπογράφων εικονίζεται (από αριστερά) με τον εξαιρετικό (προπονητή και άνθρωπο) Σωτήρη Αντωνίου, τον πρόεδρο πλέον της Ερασιτεχνικής Σπάρτης Γιάννη Βουζιώτη και το μέλος του ΔΣ της Λακωνικής ΠΑΕ, άοκνο εργάτης της ομάδας, Δημήτρη Μπαρδή.

 

Προσθήκη σχολίου