Η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γερμανία, δεν θα υπερασπιστεί το στέμμα της, αφού μετά από την ήττα από τη Νότια Κορέα (2-0) τερμάτισε στην τελευταία θέση του 5ου ομίλου.
Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε:
1. Η “ΣΑΛΑΤΑ” ΤΟΥ ΛΕΒ
Ο Γιόαχιμ Λεβ… μιμήθηκε τον Χόρχε Σαμπαόλι, επαναφέροντας στην ενδεκάδα παίκτες που είχαν απογοητεύσει στην πρεμιέρα. Σάμι Κεντίρα και Μεσούτ Εζίλ βρέθηκαν στο βασικό σχήμα, επειδή “τα πήγαν πολύ καλά στην προπόνηση”, όπως εξήγησε ο Γερμανός τεχνικός. Μαζί τους ο Ματς Χούμελς που αποθεραπεύτηκε την κατάλληλη στιγμή ώστε να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Τζερόμ Μπόατενγκ, ο Νίκλας Ζίλε και ο Λέον Γκορέτσκα. Έξω έμειναν οι τραυματίες Αντόνιο Ρίντιγκερ και Ζεμπάστιαν Ρούντι, ενώ ο Τόμας Μίλερ έμεινε στον πάγκο.
Ο Λεβ χρησιμοποίησε τον 19ο και 20ό παίκτη του στο ρόστερ (Ζίλε και Γκορέτσκα, στα προκριματικά χρησιμοποίησε μόλις 18) και μόνο τρεις δεν έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής στη διοργάνωση. Οι δύο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες και ο Ματίας Γκίντερ. Ο παίκτης που περίμεναν όλοι να αγωνιστεί για να προσφέρει φαντασία, ταχύτητα και διεισδυτικότητα, όμως, ο Γιούλιαν Μπραντ της Λεβερκούζεν, έμεινε στον πάγκο. Και από τα “πάντσερ” έλειπαν ακριβώς αυτά τα στοιχεία, αφού με τον Μάρκο Ρόις σε κακή μέρα, ο Τίμο Βέρνερ δεν ήταν αρκετός.
2. ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Κατά σειρά 3, 3, 2, 8, 4, 7, 2, 6, 3, 5. Τα γκολ που σημείωσε η Γερμανία στα προκριματικά, όπου έκανε το απόλυτο νικών και δέχθηκε μόλις 4 γκολ. Οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Λεβ ήταν οι ίδιοι. Μάλιστα, στο μεγαλύτερο μέρος των προκριματικών, είχαν τη βοήθεια του υγιούς Μάνουελ Νόιερ. Οι ίδιοι παίκτες, με την ίδια διάταξη κατά βάση, σημείωσαν όλα αυτά τα γκολ, απέναντι σε ομάδες που την αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο.
Η μαζική άμυνα των αντιπάλων δεν προβλημάτισαν τη “νάτσιοναλμανσαφτ”, που με ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι με υπομονετικές μεταβιβάσεις και άμεσες πάσες, κατάφερνε να διασπάσει οποιαδήποτε πολυπρόσωπη άμυνα είχε απέναντί της. Πότε ο Βέρνερ, πότε ο Μίλερ, πότε ακόμα και ο Σάντρο Βάγκνερ ή οι μέσοι και οι αμυντικοί έκαναν “πάρτι” από νωρίς στο 1ο ημίχρονο, σημείωναν ένα γκολ και μετά οι αντίπαλοι άφηναν κενά και καταστρέφονταν.
Σε αυτό το τουρνουά, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Η Γερμανία δεν προηγήθηκε ποτέ, η “καλοκουρδισμένη μηχανή” έμεινε από λάδια και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς άλλαξε σε σχέση με τα προκριματικά και γιατί δεν βγήκε τίποτα στους Γερμανούς διεθνείς, που μιμήθηκαν την Ισπανία στην προηγούμενη διοργάνωση και αποκλείστηκαν στη φάση ομίλων ως κάτοχοι.
3. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Η Νότια Κορέα σημείωσε δύο γκολ στις καθυστερήσεις, ωστόσο μετά από ένα κακό 1ο ημίχρονο, όπου φοβήθηκαν και τη… σκιά τους, θα μπορούσαν να “πλήξουν” τους Γερμανούς. Τα κενά που άφησαν στην άμυνα οι παίκτες του Λεβ ψάχνοντας το γκολ της νίκης ήταν αρκετά ασυνήθιστα για ευρωπαϊκή ομάδα με προσήλωση στην τακτική. Ο Χούμελς έμοιαζε να αμύνεται μόνος του, με τη μεσαία γραμμή να μην προλαβαίνει τους ταχύτατους Κορεάτες και τους υπόλοιπους αμυντικούς να βρίσκονται μονίμως εκτός θέσης.
Αν η Νότια Κορέα ήταν πιο προσεκτική στις τελικές προσπάθειές της στο 2ο ημίχρονο και λίγο πιο ψύχραιμη στην τελευταία πάσα ή ντρίμπλα, τότε το σκορ θα είχε ανοίξει από πολύ νωρίτερα και θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη πολύ νωρίτερα.
4. ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Η σπουδαία “φουρνιά” που “γαλουχήθηκε” στις αρχές της χιλιετίας και που προέκυψε από τις αποτυχίες στα τέλη του ’90, μοιάζει να περνάει τις πρώτες σοβαρές δυσκολίες. Η Γερμανία για πρώτη φορά μετά από 16 σερί τουρνουά μένουν εκτός οκτάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους αποκλείονται στην πρώτη φάση ομίλων ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παραδίδει το στέμμα που κέρδισε με τόσο εμφατικό τρόπο το 2014, χωρίς να το υπερασπιστεί στο ελάχιστο.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανανέωσε το συμβόλαιο του Λεβ μέχρι το καλοκαίρι του 2020 “ανεξαρτήτως έκβασης στο Παγκόσμιο Κύπελλο” λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι στη Ρωσία, ωστόσο ουδείς μπορούσε να φανταστεί τόσο κακή εικόνα. Ο Λεβ, στο πλευρό του Γίργκεν Κλίνσμαν αρχικά και στη συνέχεια μόνος του, ήταν αυτός που έτρεξε και επέβλεψε την αναγέννηση του γερμανικού ποδοσφαίρου την προηγούμενη δεκαετία και θεωρείται ο καταλληλότερος για να το επαναλάβει. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ίσως να μην χρειάζεται ξήλωμα εκ βάθρων. Νεανικό ταλέντο υπάρχει, ποιότητα υπάρχει, εμπειρία υφίσταται. Ίσως απλά να πρόκειται για μία παύση.
Γήπεδο: “Καζάν Αρένα” (Καζάν) Διαιτητής: Μαρκ Γκέιγκερ (ΗΠΑ) Βοηθοί: Τζο Φλέτσερ (Καναδάς), Φρανκ Άντερσον (ΗΠΑ) Τέταρτος διαιτητής: Χούλιο Μπασκουνάν (Χιλή) ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Τάε Γιονγκ Σιν): Τσο, Γ. Λι, Γιουν, Γ. Γκ. Κιμ, Χονγκ, Τζ. Σ. Λι, Γ. Γ. Τζουνγκ, Τζανγκ, Μουν (69′ Τζου), Κου (56′ Χουάνγκ, 79′ Κο), Σον ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Χέκτορ (78′ Μπραντ), Κεντίρα (58′ Γκόμεθ), Γκορέτσκα (63′ Μίλερ), Εζίλ, Κρόος, Ρόις, Βέρνερ Γκολ: 90+3′ Γ. Γκ. Κιμ, 90+6′ Σον Κίτρινη κάρτα: 9′ Τζουνγκ, 23′ Τζ. Σ. Λι, 48′ Μουν, 65′ Σον |
Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
1. Σουηδία (5-2) 6
2. Μεξικό (3-4) 6
3. Νότια Κορέα (3-3) 3
4. Γερμανία (2-4) 3
Photo credits: AP Photo/Lee Jin-man, Thanassis Stavrakis, Sergei Grits, Frank Augstein
sport24.gr
Πρόσφατα άρθρα
- Ξανακάνει… φρούριο τους Γαργαλιάνους ο Γ.Σ. που νίκησε το Αίγιο, φυσιολογική ήττα για Καλαμάτα ΄80
- Νίκη βάλσαμο για τον Παναιτωλικό 1-0 τον Ό.Φ.Η.
- Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης 1-2: Απόδραση με ανατροπή στο 90+4’
- Σκόνταψε ο Πανθρακικός, όρθιος για τίτλο ο Πιερικός, ήττα για Μαρκό
- Η ισοπαλία της Σύρου, δίνει μεγάλο προβάδισμα στην Ελλάς στο Γ΄ όμιλο
- Η Καλαμάτα του «Ζηρίνειου» υστερεί μόνο σε ένα σφύριγμα;
Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων
Δες ακόμη…
-
5' λεπτά κήρυγμα
/ 4 ημέρες agoΓεωργούντζος: Δίκαιο “Χ” σε ΟΑΚΑ, παικταράς Γιάρεμτσουκ, Αναστό για Πανιώνιο, Κυριακή στο Ζηρίνειο… (video)
Ο Σωτήρης Γεωργούντζος στο νέο πεντάλεπτο κήρυγμά του, αναλύει το 1-1, σήμερα στο ΟΑΚΑ ...
By sportstonoto -
5' λεπτά κήρυγμα
/ 1 εβδομάδα agoΓεωργούντζος: “Άλλος ΠΑΟΚ χωρίς τον Λουτσέσκου στον πάγκο του…” (video)
Εύλογο νομίζουμε το ερώτημα – στο “Πέντε λεπτά κήρυγμά” του Σωτήρη Γεωργούντζου μετά τον...
By sportstonoto