O κώδικας των γκάνγκστερ παραμένει σε πολλές πτυχές του ένα μυστήριο, παρόλα αυτά, τόσο η κουλτούρα όσο και το ιταλικό ταπεραμέντο υπαγόρευαν πάντα μια ιδιαίτερη στάση ως πρός το φαγητό, καθώς κάθε γεύμα μιας πολυτάραχης ζωής, ίσως να ήταν και το τελευταίο.
Ο Amato Baldassare – ή αλλιώς Baldo – δημοφιλής Ιταλός Νεοϋορκέζος γκάνγκστερ και μέλος της φαμίλιας Bonnano, ήταν υπέρμαχος αυτής της αντίληψης κι η αδυναμία του ήταν τα αυθεντικά Ιταλικά ζυμαρικά.
Πως θα μπορούσε λοιπόν, στο σήμερα και στο τώρα, να μην αποδοθεί φόρος τιμής σε αυτόν τον υπέρμαχο της pasta – αλλά και στην ίδια την απολυτότητα της νοστιμιάς της – παρά με μια pop φιλοσοφίας και homemade ποιότητας σειρά καταστημάτων που την αναδεικνύουν στο έπακρο με συνταγές και τεχνικές που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «Perfetto»; Οι φρέσκες πρώτες ύλες, το αυθεντικό ιταλικό σιμιγδάλι – που εισάγεται από το καλύτερο εργοστάσιο της γείτονος – η εμβληματική σάλτσα ντομάτας και η αυθεντική παλαιωμένη παρμεζάνα, είναι μόνο μερικοί από τους «άσσους» στο μανίκι του Baldo που θα σε καταστήσουν λάτρη του.
Η μυσταγωγία της παραγωγής των artisanal ζυμαρικών γίνεται καθημερινά μπροστά στα μάτια σου: η μηχανή φρέσκων ζυμαρικών παράγει καθημερινά τέσσερα διαφορετικά είδη pasta – maccheroni, trecce, conchiglie και rigatoni ολικής – τα οποία μπορείς να ταιριάξεις με 11 συνταγές μελετημένες στην εντέλεια, ανάλογα με τις γευστικές ή διατροφικές σου προτιμήσεις.
Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι τα Truffle Mushrooms – η κρέμα από άγρια μανιτάρια, η παλαιωμένη παρμεζάνα, το λάδι λευκής τρούφας και τα μυρωδικά συνθέτουν ένα στιλάτο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα που συμπλέει μοναδικά με κάθε al dente ζυμαρικό. Το
Chicken Gorgonzola – χορταστικό και εμπνευσμένο – με κοτόπουλο, παλαιωμένη παρμεζάνα, κρέμα γκοργκοντζόλα και μανιτάρια αποτελεί μια εξίσου εξαιρετική επιλογή, όπως και η
Al Pesto, με σπιτική σάλτσα πέστο από φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι, λάδι σκόρδου και παλαιωμένη παρμεζάνα που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της. Οι λάτρεις των πιο στιβαρών γεύσεων θα απολαύσουν το Beef Stifado που φτιάχνεται με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά με κρεμμυδάκια, ενώ μια healthy και πολύ ιδιαίτερη επιλογή αποτελεί το Salmon Lime, με σολομό, παλαιωμένη παρμεζάνα, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και λάδι από θυμάρι. Το παλμαρέ του πλαισιώνεται από αναζωογονητικές σαλάτες κι ένα ανυπέρβλητο, αυθεντικό ιταλικό tiramisu.
Η πλεύση του Baldo The Saucy Pasta συνεχίζεται και ανοίγει τις πόρτες του με ένα ακόμα κατάστημα στnν Καλαμάτα, στο κέντρο της πόλης, Ιατροπουλου 15, μυώντας με αυτό τον τρόπο μια από τις πιο hot γειτονιές της Καλαματας στην μαγεία του brand. Έκτοτε τα καταστήματα έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ελλάδα, με 6 καταστήματα σε έναν χρόνο, για να σου προσφέρουν δυνατές γευστικές συγκινήσεις – όπου κι αν είσαι – με γενναιόδωρες μερίδες, χρώματα, ινσταγκραμικά neons και τα πιο happy teams!
Το BALDO δημιουργεί νόστιμες ιστορίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Κουκάκι, Μοναστηράκι, Κορυδαλλό, Παγκράτι), αλλά και στην Θεσσαλονίκη και την Καλαμάτα. Stay tuned στα social media του για να ενημερωθείς για τις νέες αφίξεις καταστημάτων!
2 Comments
Leave a Reply
Ακύρωση απάντησης
Leave a Reply
Πρόσφατα άρθρα
- Κώστας Ορφανός: Δεν είναι τυχαίο που είναι πρώτος ο Ολυμπιακός (video)
- Kόντρα στην Κηφισιά αύριο η Κ19 της Μαύρης Θύελλας, “ρεπό” η Κ17
- Πανελλήνια ημέρα φιλάθλου η 1η Φεβρουαρίου
- Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων | 31/01/2025 (videos)
- Δύο οι αήττητες ομάδα στα Εθνικά πρωταθλήματα βόλεϊ, η Καλαμάτα ΄80 η μια…
- Οι Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος προκρίθηκαν στο Final 4 του Κυπέλλου
Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων
Δες ακόμη…
-
5' λεπτά κήρυγμα
/ 10 ώρες agoΓεωργούντζος: “Φοβερός ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ και με ροτέισον”! (video)
Πέντε λεπτά κήρυγμα” από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” σήμερα του Σωτήρη Γεωργούντζου, που αποθεώνει τον...
By sportstonoto -
Η Ώρα του Σωτήρη
/ 3 ημέρες agoΑργύρης Λίβας: “Δεν θα προλάβει η Καλαμάτα αν ανέβει να παίξει στην Παραλία…” (video)
“Βόμβα” έριξε την Δευτέρα το βράδυ στην “Ώρα του Σωτήρη”, στην εκπομπή του Σωτήρη...
By sportstonoto
Γιάννης Ντοέας
03/05/2022 at 18:56
Καλές, γευστικές, δουλείες!
Κώστας
03/05/2022 at 22:26
Δουλειές, θες να πεις προφανώς φιλαράκι.
Και κάτι διαφορετικό, γιατί γεμίσαμε καφετέριες…