fbpx
Connect with us

Lifestyle

Από τι υλικά μπορεί να κατασκευαστεί μια μπλούζα και ποιες οι ιδιότητές τους;

Από τι υλικά μπορεί να κατασκευαστεί μια μπλούζα και ποιες οι ιδιότητές τους;

Οι μπλούζες, τα παντελόνια και τα παπούτσια αποτελούν ένα ολοκληρωμένο outfit και ανάλογα το στυλ, το ύφασμα και τα χρώματα μπορεί να απογειώσει κάθε outfit. Γι’ αυτό τον λόγο πολλές φορές ξεχωρίζουμε τα ρούχα ανάλογα με τις περιστάσεις και τις καταστάσεις που βρισκόμαστε. Σε ένα γάμο, θα φορέσετε πιο επίσημα ρούχα όπως κάποιο φόρεμα, κοστούμι ή μια παντελόνα, στο γυμναστήριο αθλητικά ρούχα και στην εργασία σας casual ρούχα.

Το κάθε ύφασμα έχει τις δικές του ιδιότητες και για να δημιουργηθεί μια μπλούζα συνήθως χρησιμοποιούνται τα εξής υλικά:

  • Το βαμβάκι το οποίο είναι μαλακό και άνετο στην επαφή με το δέρμα, βοηθάει την κυκλοφορία του αέρα, απορροφά ένα ποσοστό του ιδρώτα και δεν τον εγκλωβίζει. Ακόμη, είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά για να δημιουργηθεί. Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος έχει ευαίσθητο δέρμα είναι υποαλλεργικό και αρκετά ανθεκτικό αφού αντέχει και δεν χαλάει παρά το συχνό πλύσιμο.
  • Ο πολυεστέρας έχει την ιδιότητα να στεγνώνει γρήγορα και γι’ αυτό είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αθλητικών ρούχων. Είναι πολύ ελαφρύ υλικό και διατηρεί το σχήμα του με αποτέλεσμα να μην γίνονται ζάρες και να μην χρειάζεται σιδέρωμα. Είναι πιο οικονομικό από άλλες μπλούζες που είναι φτιαγμένες από φυσικά υλικά και αντέχει σε βάθος χρόνου. Οπότε για το outfit του γυμναστηρίου μπορείτε να επιλέξετε μπλούζες γυναικείες με αυτή τη σύνθεση και αθλητικά παπούτσια γυναικεία ή αντίστοιχα ανδρικά.
  • Το λινό είναι το ύφασμα του καλοκαιριού αφού είναι αρκετά δροσερό καθώς διαπερνάει ο αέρας πιο εύκολα και είναι ιδανική επιλογή για ζεστό κλίμα. Είναι ένα φυσικό υλικό, υποαλλεργικό και είναι και βιοδιασπώμενο, πράγμα πολύ σημαντικό για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αντίκτυπο που αφήνουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Αντέχει στην φθορά και το μόνο αρνητικό που έχει είναι ότι τσαλακώνεται εύκολα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμφανείς ζάρες.
  • Τα μάλλινα ρούχα φοριούνται κυρίως το χειμώνα γιατί είναι αρκετά ζεστά άρα και ιδανικά για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Είναι ανθεκτικό στη φθορά, υποαλλεργικό αλλά ως υλικό έχει το μειονέκτημα ότι προκαλεί φαγούρα και κοκκινίλες σε δέρματα που είναι ευαίσθητα.
  • Το μετάξι είναι ένα απαλό ύφασμα που έχει την καταπληκτική ιδιότητα να είναι ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Είναι πολύ άνετο στην επαφή με το δέρμα και επειδή το υλικό είναι φυσικό είναι και υποαλλεργικό. Προσφέρει μια φυσική γυαλάδα και είναι ιδανικό για το καλοκαίρι καθώς είναι αρκετά ελαφρύ.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα υφάσματα ρούχων που χρησιμοποιούνται αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά όπως το σπάντεξ, η βισκόζη, το νάιλον, το βελούδο, το τζιν αλλά και μείγματα υφασμάτων!

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Lifestyle