fbpx
Connect with us

Στοίχημα

Τα 36 χρόνια, το… ποτέ και το «ψέμα» έως 6.00

Ειδικές, και μη, επιλογές για τα Ισπανία – Γερμανία και Πορτογαλία – Γαλλία, από τον Νίκο Μποζιονέλο

Τα 36 χρόνια, το… ποτέ και το «ψέμα» έως 6.00

Απολογισμός: πάνω που… γκρίνιαξα, την Τρίτη, εδέησε να περάσουν πολλά! Κι αν ο Μπάουμγκαρτνερ σκόραρε στο 95’ (σ.σ. τι έβγαλε ο Γκιουνόκ ρε σεις…) ή αν οι Αυστριακοί έκαναν δύο φάουλ στο τελευταίο ημίωρο έναντι… κανενός (θου, Κύριε…) θα ήμασταν ακόμη καλύτερα…

Ισπανία και Γερμανία, κακά τα ψέματα, έχουν παίξει ως τώρα την καλύτερη μπάλα στο Euro 2024 κατά… μέσο όρο. Κυρίως η Ισπανία μιας και οι διοργανωτές, στο 1-1 με την Ελβετία στον όμιλο, έβγαλαν προβλήματα και ισοφάρισαν στο 92’.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Ισπανία έχει παίξει μεν καλή μπάλα, εντυπωσιακή αλλά δεν βρήκε, δα, και σοβαρά εμπόδια στο διάβα των 4/4 νικών που σημείωσε: αποδείχθηκε στη συνέχει η φετινή μετριότητα των Ιταλίας και Κροατίας. Ούτε και η Γερμανία είχε δύσκολο δρομολόγιο και, ακόμη και στα 2-0 με Ουγγαρία και Δανία είχε διαστήματα που δυσκολεύτηκε.

Οι τιμές χρήζουν ελαφρώς, έστω και αουτσάιντερ, την οικοδέσποινα. Λογικό.

Κι αν η Γερμανία έχει 36 ολόκληρα χρόνια να νικήσει σε επίσημο ματς τους Ισπανούς, η «ρόχα» δεν έχει επικρατήσει ποτέ (μα ποτέ!) όμως, της οικοδέσποινας χώρας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, είτε πρόκειται για Euro, είτε Μουντιάλ! Τρομερό. Σε 9 περιπτώσεις (και 10 αγώνες) ο απολογισμός της είναι 0-5-5, είναι δέκα τα ματς διότι το 1934 δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμη τα… πέναλτι και έγινε επαναληπτικός στον αγώνα με την Ιταλία (οι Ισπανοί είχαν αδιανόητη εχθρική διαιτησία ελέω της επιρροής του Μπενίτο Μουσολίνι εκείνη την περίοδο).

Επιμέρους σε Euro μάλιστα η Ισπανία δεν έχει σημειώσει καν γκολ σε νοκ άουτ ενάντια σε διοργανώτριες! 0-0 με την Ιταλία στον όμιλο το 1980, 2-0 από τη Γαλλία στον τελικό του 1984, 2-0 από τη Δυτική Γερμανία στον όμιλο του 1988, 0-0 με την Αγγλία στα προημιτελικά του 1996 (και αποκλείστηκε στα πέναλτι) και 1-0 από την Πορτογαλία το 2004!

Τρομερό…

Επιμέρους σε προημιτελικά Euro, η Ισπανία έχει καλό σερί: 3/5 προκρίσεις με τελευταίο αποκλεισμό το 2000 από τη Γαλλία κι έκτοτε επιτυχίες ενάντια σε Ιταλία (στα πέναλτι το 2008), Γαλλία (2-0 το 2012) και Ελβετία (στα πέναλτι το 2021). Καλύτερο όμως έχει η Γερμανία που, από το 1996, που αυξήθηκαν οι ομάδες στο Euro και υπήρξαν και προημιτελικά, μετρά 4/4 προκρίσεις από προημιτελικούς: το 1996 με 2-1 επί της Κροατίας, το 2008 με 3-2 επί της Πορτογαλίας, το 2012 με 2-0 επί της Γαλλίας και το 2016 στα πέναλτι επί της Ιταλίας.

Από αμφότερες, τι λείπει; Να κριθεί στην παράταση…

Επί των αποψινών, τα ερωτήματα είναι δύο. Πρώτον, αν οι Κίμιχ και Ράουμ (λογικά θα προτιμηθεί ξανά αντί του Μίτελστεντ) κατορθώσουν να περιορίσουν στα άκρα τους δύο… διαόλους των Ισπανών ονόματι Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ. Και στη σύγκρουση εμπειρίας και ταλέντου, στα τέτοια ματς, είθισται να υπερισχύει η πρώτη (όχι πάντα).

Και, δεύτερον, αν οι Κρόος και Αντριχ βρουν τρόπο να αποδιοργανώσουν το εκπληκτικό ισπανικό κέντρο των Πέδρι, Ρόδρι και, κυρίως, Φάμπιαν Ρουίθ.

Τριπλή για… ΠΡΟ-ΠΟ το σημείο για απόψε, αν φύγει πάντως από την ισοπαλία, ελέω έδρας αλλά και του νεανικού της ισπανικής ενδεκάδας δίνω ένα… κλικ στη Γερμανία. Κοιτώντας, δε, τα άλλα τους οκτώ σε τελικές φάσεις, όσα δεν έληξαν ισόπαλα κρίθηκαν στο γκολ πλην της τελευταίας γερμανικής νίκης, 36 χρόνια πριν, στο Euro 1988. Πρώτο pick, νικητής με 1 γκολ διαφορά απόψε στον αγώνα ή ισοπαλία, μια «διπλή» ευκαιρία που μου αρέσει. Υπέρ ποιανής όμως; Γερμανία, ξεκάθαρα…

Ένα άλλο «σενάριο» που μου αρέσει, και καλύπτει και την… απόλυτη ισοπαλία στο ματς (συμφωνούμε, έχει μπόλικη από δαύτη απόψε) είναι να μην ηττάται η Ισπανία στο ημίχρονο και να μη νικήσει στο τέλος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και τα πονταρίσματα στο sentragoal.gr

loading...

Ο Νίκος Μποζιονέλος είναι δημοσιογράφος, με εξειδίκευση στο αθλητικό ρεπορτάζ, και τα προγνωστικά στοιχήματος. Από το 1999 αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ έχει παρουσία σε ράδιο και τηλεόραση.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Στοίχημα