fbpx
Connect with us

Βόλεϊ

Απόλλων Καλαμάτας: Θετική απάντηση για την Α1, το μπαλάκι σε Ε.Ο.ΠΕ. και φορείς…

Απόλλων Καλαμάτας: Θετική απάντηση για την Α1, το μπαλάκι σε Ε.Ο.ΠΕ. και φορείς…

Oριστικά και αμετάκλητα, θετική είναι η απάντηση της διοίκηση του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας, στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για την πλήρωση της κενής θέσης που προέκυψε στην Volley League, μετά την αποχώρηση των Πεύκων.

Όπως έγραψε χθες σχετικά το Sportstonoto.gr οι άνθρωποι του συλλόγου ήταν από την αρχή θετικοί και σήμερα έστειλαν τη σχετική επιστολή στην Ομοσπονδία που καλείται πλέον να… κάνει παιχνίδι… και να δείξει αξιοπιστία.

Αυτή άλλωστε έχει τα γένια, αυτή και τα χτένια…, δική της η απόφαση για την ομάδα που θα παίξει του χρόνου στην Α1, αρκεί να αποδείξει ότι η πρόθεσή της να δώσει τη wild-card σε ομάδα της Pre League, δεν αποτελεί ειλημμένη απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμαζόνες που απάντησαν από χθες θετικά στην πρόσκληση, είναι ο βασικός αντίπαλος του Απόλλωνα, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων και άλλων σωματείων. Οι Αμαζόνες τερμάτισαν φέτος πάνω από τον Απόλλωνα, αξιολογώντας όμως όλα όσα αφορούν την αγωνιστική παρουσία των δυο ομάδων τα τελευταία χρόνια, ο Απόλλωνας είναι πιο σταθερός και πιο συνεπής σε πρωταγωνιστική τροχιά.

Η Ε.Ο.ΠΕ., έχει ένα ακόμα λόγο να είναι προσεκτική στην επιλογή της, γιατί την περίοδο 2022-2023 που η Νάξος τότε είχε αποχωρήσει του πρωταθλήματος, δεν εξέδωσε wild-card, την οποία τότε δικαιούταν πρώτος ο Απόλλωνας Καλαμάτας λόγω βαθμολογικής θέσης. Δεν κλήθηκε ποτέ να δηλώσει αν θέλει να παίξει στην Α1. χωρίς η Ομοσπονδία να εξηγήσει γιατί. Γι’ αυτό καλείται τώρα να κάνει το χρέος της μεταξύ άλλων και προς την επαρχία που διψάει για βόλεϊ  υψηλού επιπέδου και σε πολλές περιπτώσεις δείχνει την πρόθεσή της με γήπεδα που έχουν περισσότερο κόσμο από αυτά της πρωτεύουσας.

Φυσικά, το… γάντι πέφτει και στους τοπικούς φορείς που πρέπει να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Απόλλωνα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και το άθλημα, μην ξεχνάμε την πρόσκληση για προετοιμασία και τουρνουά στην Καλαμάτα πέρυσι της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών. Και η περιφέρεια που χρόνια τώρα καλύπτει την προετοιμασία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων στη Νεμέα, μπορεί να σταθεί στο πλευρό Απόλλωνα για να παραμείνει και τη νέα χρονιά στην Α1 του βόλεϊ μια ομάδα από την Καλαμάτα.

Η αίτηση πάντως του Απόλλωνα με την οποία δηλώνει το ενδιαφέρον του για την κενή θέση των Πεύκων, είναι πλήρης και αφορά αγωνιστικά και μη κριτήρια. Σε αυτή αναφέρονται μεταξύ άλλων οι γηπεδικές εγκαταστάσεις της πόλης, (κλειστά γυμναστήρια κλιματιζόμενα πλέον στα οποία μεταξύ άλλων έχει διεξαχθεί το final 4 του κυπέλλου Ελλάδος), η ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή (τα τελευταία 10 χρόνια οι ομάδες Καλαμάτα 80 και Απόλλων Καλαμάτας αγωνίζονται σταθερά σε εθνικές κατηγορίες), η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, οι υποδομές (οδικές, αεροπορικές και υγείας).

Επιπρόσθετα επισημαίνεται πως η Πελοπόννησος αυτή τη στιγμή δε διαθέτει εκπρόσωπο στην κορυφαία Α1 εθνική κατηγορία γυναικών αλλά και ανδρών.

Τέλος δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι ο Απόλλωνας σταθερά τα τελευταία 3 χρόνια διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο μέσο play off στη Volley League και ζητείται η θετική ψήφο της ομοσπονδίας ώστε να έχει νόημα το ενδιαφέρον της – και της Πολιτείας – για την ανάπτυξη του αθλητισμού πέρα από κλειστά αστικά κέντρα και την προώθηση του στην περιφέρεια.

Δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να έχει αποφασίσει για την ομάδα που θα αντικαταστήσει τα Πεύκα.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Βόλεϊ