fbpx
Connect with us

Σπορ

Με παρέμβαση Δημάρχου Καλαμάτας ανοιχτή η Τέντα στους μπασκετικούς

Με παρέμβαση Δημάρχου Καλαμάτας ανοιχτή η Τέντα στους μπασκετικούς

Δόθηκε τελικά λύση, με τον πιο χαρακτηριστικό μάλιστα τρόπο αφού αναγκάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πρόβλημα που προέκυψε με την άνευ λογικής άρνηση προπονήσεων στην Τέντα την περίοδο του καλοκαιριού καλαματιανών αθλητών του μπάσκετ.

Στην πόλη μας, δόξα το θεό, υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν μεταγραφεί σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, ζουν το χειμώνα σε άλλες πόλεις σπουδάζοντας ή πηγαίνοντας σχολείο αν το καλύπτει η συμφωνία που έχουν κάνει με ομάδες, αλλά το καλοκαίρι και δη τον καυτό μήνα Αύγουστο, είναι στα σπίτια τους με τους δικούς τους, μέχρι να κληθούν από τους συλλόγους τους να ξεκινήσουν προετοιμασία.

Εδώ και χρόνια λοιπόν, τα παιδιά αυτά που δε γίνεται να μένουν χωρίς προπόνηση, χωρίς επαφή με το παρκέ και το καλάθι προκειμένου να διατηρηθούν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, πηγαίνουν και δουλεύουν στην Τέντα η οποία έτσι έμενε προσβάσιμη και τη θερινή περίοδο εν γνώσει των υπευθύνων που διευκόλυναν τέτοιες καταστάσεις.

Ξαφνικά φέτος και προς το τέλος Ιουλίου, οι μπασκέτες μαζεύτηκαν, οι μπάλες εξαφανίστηκαν, τα παρκέ… κλείστηκαν με απόφαση του αντιδημάρχου αθλητισμού και τουρισμού Γιώργου Λαζαρίδη, στο πλαίσιο ενός εξορθολογισμού χρήσης και λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών χώρων, μια πρωτοβουλία γενικά για την οποία έχουν ακουσθεί πολλά θετικά και αρνητικά.

Πήγε να δοθεί μια λύση συμβιβαστική η αλήθεια είναι, να γίνονται προπονήσεις στο χώρο μπροστά από τα αποδυτήρια, εκεί που κλείνουν οι κερκίδες η οποία όμως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για σοβαρή προπόνηση αθλητών που παίζουν σε μεγάλες ομάδες, έχουν συμμετοχές σε εθνικά κλιμάκια κ.α΄. γιατί ο χώρος είναι μικρός, οι μπασκέτες δεν είναι καλές κ.α΄.

Με παρέμβαση όμως του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, δόθηκε ένα 3ωρο,  8-11 κάθε πρωί στην Τέντα, στους μπασκετικούς να κάνουν τη δουλειά τους στο κεντρικό φυσικά γήπεδο. Έπρεπε δηλαδή για τα αυτονόητα να φτάσει το θέμα στο Δήμαρχο που έχει τόσες σκοτούρες και θέματα να ασχοληθεί; Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια στην Τέντα και δεν κατανοούμε την εμμονή του αρμόδιου αντιδημάρχου – ο οποίος μαθαίνουμε ενοχλείται κιόλας, όταν εκφράζουν εύλογα παράπονα αθλητές ή σωματεία!!! – να «μπει μια τάξη». Τόσα χρόνια πώς λειτουργούσαν τα πράγματα; Με ευθύνη των ίδιων των αθλητών δηλαδή, οι οποίοι το καλοκαίρι αντί να είναι στις παραλίες, ιδρώνουν γι’ αυτό που αγαπούν και ονειρεύονται να διακριθούν, τα πράγματα δεν   λειτουργούσαν;  Ο Γ. Λαζαρίδης προέρχεται από τον αθλητισμό και θα έπρεπε να αφουγκράζεται με μεγαλύτερη ευαισθησία και ευελιξία τα πράγματα, χωρίς ανοχές σε συλλόγους- «τσιφλίκια» αθλητικών χώρων ενόψει και του καυτού ζητήματος της δίκαιης κατανομής ωρών προπόνησης το χειμώνα, ενεργώντας εν τέλει προς όφελος  της αθλητικής δραστηριότητας που ο ίδιος αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα, δεν σταματά κανένα μήνα του χρόνου.

Λύση βρέθηκε… αφού το ανέλαβε ο Δήμαρχος, αδειάζοντας όσους δε μπορούν να διαχειριστούν τα αυτονόητα, άρα λύση  υπήρχε…

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ