fbpx
Connect with us

Σπορ

Φουρτούνες στο κολυμβητήριο Καλαμάτας, τρύπια η πισίνα, συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση

Φουρτούνες στο κολυμβητήριο Καλαμάτας, τρύπια η πισίνα, συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση

Για τέλος του χρόνου και…έχει ο Θεός… Τότε οριοθετείται χρονικά η επανέναρξη του κολυμβητηρίου, σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, όπως το ανέφερε σχετικά και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Οι φόβοι των κολυμβητικών, ότι η πισίνα κοινώς, χάνει…  επαληθεύτηκαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Από καιρό όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο, στους συλλόγους που κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου, είχαν παρατηρήσει και αναφέρει σχετικά με απώλεια νερού. Το ζήτημα και τεχνικά πλέον επιβεβαιώνεται και αναγκάζεται έτσι ο Δήμος να προχωρήσει σε έξτρα σύμβαση με τον ανάδοχο οικονομικό φορέα του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση, για να διορθωθεί το πολύ σοβαρό και φλέγον πια πρόβλημα της στεγανότητας της πισίνας. Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης είναι ήδη σε εξέλιξη, το κολυμβητήριο είναι κλειστό από τα μέσα Ιουνίου, η αρχική πρόβλεψη ήταν να ανοίξει σε 4 μήνες, κάποιοι μίλησαν για Νοέμβριο, τα δεδομένα όμως αλλάζουν και η επαναλειτουργία του χώρου πάει πίσω… Κι επειδή ανάλογη πορεία έχει το κλειστό κολυμβητήριο της Τρίπολης που ξεκίνησε για ενεργειακή αναβάθμιση και σχεδόν ανακατασκευάζεται λόγω προβλήματος – εκεί- στατικότητας, που είναι 46 ολόκληρους μήνες κλειστό (!!!), κρύος ιδρώτας έχει ήδη λούσει όσους ασχολούνται με την κολύμβηση και το πόλο για την επιστροφή τους στην… φυσική τους έδρα. Τις εξελίξεις που αναφέρουμε καταγράφει αναλυτικό ρεπορτάζ του kalamatajournal, με όλες τις πτυχές του προβλήματος το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Συμπληρωματική σύμβαση, ύψους 322.590 ευρώ θα συνάψει ο Δήμος με τον ανάδοχο οικονομικό φορέα του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Καλαμάτας, η σύμβαση του οποίου ανέρχεται στις 813.000 ευρώ. Όπως τόνισε το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η δημοτική αρχή Καλαμάτας, η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνει η μόνωση της πισίνας, από την οποία υπογραμμίστηκε ότι διέρρεαν, όσο λειτουργούσε, 100 κυβικά μέτρα ζεστού νερού τη μέρα! Μάλιστα για την αναπλήρωση της ποσότητας νερού που διέρρεε γινόταν και μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία εντός της πισίνας…

Φουρτούνες στο κολυμβητήριο Καλαμάτας, τρύπια η πισίνα, συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση

 

Επιπλέον με τη συμπληρωματική σύμβαση, που θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους, θα γίνει προσθήκη κτιρίου για τα πεδία και τον εξοπλισμό του ΔΕΔΔΗΕ.  Η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, Ευγενία Κούβελα, παρατήρησε ότι τόσο η μόνωση της πισίνας όσο και η προσθήκη του κτιρίου έπρεπε να περιλαμβάνονται στην αρχική μελέτη του έργου και μίλησε για προχειρότητα.

Η απάντηση του δημάρχου και προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, Θανάση Βασιλόπουλου, ήταν ότι συμφωνεί με την παρατήρηση της συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι η μελέτη έγινε πριν το 2018, πριν την εκλογή του ως δημάρχου, σε μια απόπειρα να αποποιηθεί των ευθυνών του και να τις μεταφέρει είτε στον πρώην δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, είτε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, που το 2018 ήταν διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας και γενικός διευθυντής του Δήμου.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τη διαρροή 100 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα από την πισίνα, στη σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας σημειώνεται κατηγορηματικά ότι αυτή διαπιστώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 και όχι παλιότερα: “Κατά περιόδους είχαν προκύψει μικρής εκτάσεως προβλήματα διαρροής του νερού των δεξαμενών και για το λόγο αυτό είχαν εκτελεστεί εργασίες επισκευής μονώσεων τοπικού χαρακτήρα κυρίως στις επιφάνειες της υπερχείλισης με αποτέλεσμα την επισκευή της υγρομόνωσης και την αποφυγή απώλειας νερού.  Αυτή ακριβώς η κατάσταση επικρατούσε κατά το χρόνο εκπόνησης της μελέτης αλλά και μεταγενέστερα. Πρόσφατα άρχισε να παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της απώλειας ζεστού νερού το οποίο εντοπίστηκε από την πολύωρη λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος αναπλήρωσης. Τον Σεπτέμβριο του 2023 με την εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο, πραγματοποιήθηκε άδειασμα του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών και εξετάστηκαν ενδελεχώς οι βλάβες που έχουν προκύψει στην υγρομόνωση (κυρίως εκτεταμένη φθορά αρμών και ασυνέχειες μόνωσης στις περιοχές της υπερχείλισης) και μετρήθηκε με σχετική ακρίβεια η απώλεια του ζεστού νερού που προκύπτει”.

Ο δήμαρχος κ.Βασιλόπουλος τόνισε ότι αυτό που έπρεπε οπωσδήποτε να περιλαμβάνει η αρχική μελέτη είναι την προσθήκη κτιρίου στην περιοχή του κολυμβητηρίου για τον ΔΕΔΗΕ.

Τέλος υπογράμμισε ότι το κύριο ζήτημα είναι το έργο να τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου και να αποδοθεί σε λειτουργία ξανά το κολυμβητήριο. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι ο εργολάβος κάνει εξαιρετική δουλειά και μάλιστα είπε ότι το μηχανοστάσιο “ζηλεύεις να το βλέπεις”.

Στ.Μ.

 

 

 

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ