fbpx
Connect with us

Μεσσηνία

“Πανηγυρίζει” η… αθλούμενη νεολαία στο Χατζή ενόψει των εγκαινίων των αθλητικών εγκαταστάσεων

“Πανηγυρίζει” η… αθλούμενη νεολαία στο Χατζή ενόψει των εγκαινίων των αθλητικών εγκαταστάσεων

Αν το δούμε σαν απόπειρα, ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών, προκειμένου την αναβάθμισή τους στην περιφέρεια μήπως και επιβραδυνθεί το συνεχώς αυξανόμενο δημογραφικό πρόβλημα και μένουν οι οικογένειες με παιδιά στα χωριά, ή το καλοκαίρι να αθλούνται τα παιδιά όσων νοσταλγούν και επισκέπτονται στις διακοπές τους τον τόπο τους, τότε το έργο είναι καλοδεχούμενο και σημαντικό…  Μεμονωμένα όμως, ποιά αθλούμενη νεολαία να πανηγυρίσει, που ο μικρότερος σε ηλικία κάτοικος στο Χατζή είναι σήμερα… 85 ετών!!! Πριν λίγα χρόνια έκλεισε μέχρι και το νηπιαγωγείο του χωριού, αναγκάζοντας οικογένειες αλλοδαπών με παιδιά να μετοικήσουν…

Για τις νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Χατζή ο λόγος, τα εγκαίνια των οποίων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 στις 7 μ.μ. Οι νέες υποδομές περιλαμβάνουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7, γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ, καθώς και ένα αναβαθμισμένο κλειστό γυμναστήριο!!! Επιπλέον έχει δημιουργηθεί μια νέα παιδική χαρά, προσφέροντας έτσι πλήρεις αθλητικές και ψυχαγωγικές επιλογές για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομο. Δεν αποκλείεται πάντως να παραστεί στην τελετή εγκαινίων και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταικούρας.

Το έργο αυτό αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του Ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές)., που ανέλαβε την υλοποίησή του, εξασφαλίζοντας τη δημιουργία ενός πραγματικά σύγχρονου και ασφαλούς αθλητικού κέντρου.

Σε μια άλλη ίσως περιοχή, εντός των ορίων του Δήμου Μεσσήνης φυσικά η οποία σφύζει από ζωή, οι νέες εγκαταστάσεις θα ενίσχυαν σημαντικά την αθλητική δραστηριότητα, παρέχοντας στους νέους, αλλά και σε όλους τους κατοίκους, τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε ένα περιβάλλον που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Αν τώρα, ο χώρος που προβλέπεται να εγκαινιαστεί καταφέρει να λειτουργήσει ως… πολυδύναμο αθλητικό κέντρο διευρυμένου χαρακτήρα, που πρέπει να μετακινούνται από άλλες και γύρω περιοχές για να αθληθούν σε αυτό, θα αποδειχτεί στην πορεία…

Πάντως, είμαστε σε θέση καλά να γνωρίζουμε, ότι ο δυναμικός, χαρισματικός και αγωνιστής δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, που προέρχεται από τον αθλητισμό, ξέρει καλά τί γίνεται στον τόπο του και βλέπει μπροστά και επιμένει σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας άθλησης και αναψυχής στην περιοχή του, είχε τις ενστάσεις του, όχι φυσικά για την αναγκαιότητα του έργου, αλλά μήπως τα χρήματα ήταν καλύτερο να επενδυθούν αλλού.

Γιατί το έργο δεν κόστισε λίγο για να… αθλούνται στο Χατζή, δημότες και επισκέπτες!!!

Είναι προϋπολογισμού 730.000 ευρώ και η σύμβασή του, υπεγράφη στις 14 Μαρτίου του 2023 στην Αθήνα, μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» (Διευθύνοντας Σύμβουλος είναι ο συμπατριώτης μας Αθανάσιος Γιάνναρης)  και της αναδόχου εταιρείας «Κοινοπραξία Σταύρος Τζούρος-Σπυριδούλα Γουρνάρη» και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και επισκευές στο κτίριο του Γυμνασίου.  γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ, καθώς και παιδική χαρά.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μεσσηνία