fbpx
Connect with us

Σπορ

Aποφασίζει ώρες προπονήσεων το γραφείο άθλησης του Δήμου Καλαμάτας, αλλά κάποιοι βιάζονται και το εκθέτουν…

Aποφασίζει ώρες προπονήσεων το γραφείο άθλησης του Δήμου Καλαμάτας, αλλά κάποιοι βιάζονται και το εκθέτουν…

Η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται… Αύριο Πέμπτη αναμένεται το γραφείο αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας να πάρει τις αποφάσεις του ανακοινώνοντας το πρόγραμμα χρήσης των δημοτικών χώρων άθλησης, τις ώρες δηλαδή που θα πάρουν τα σωματεία για προπόνηση τη χειμερινή σεζόν.

Τα παραπάνω είναι σε γνώση και των ίδιων των ομάδων, που έχουν ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή, ακόμα και τον ίδιο τον  δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο σχετικά.

Φαίνεται όμως ότι για κάποιους συλλόγους, ισχύει ότι… θέλουν να… κρυφτούν, αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Εκθέτοντας έτσι το γραφείο αθλητισμού και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Λαζαρίδη, ακόμα και τον ίδιο τον δήμαρχο, αναρτώντας και περιφέροντας αφίσες και ανακοινώσεις όπου υπάρχουν οι ώρες, οι ημέρες προπονήσεών τους, οι χώροι όπου δραστηριοποιούνται όπως για παράδειγμα ο Μεσσηνιακός Γ.Σ., ο Α.Σ.Κ. Η Νίκη Καλαμάτας, ο Φ.Ο.Καλαμάτας σε προφορική ενημέρωση προς τα μέλη του κ.α΄.

Φαίνεται πως το πρόγραμμα δεν μοιράζεται με τους ίδιους όρους για όλα τα σωματεία. Κάποια εμφανίζονται να έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα και άλλα είναι στο περίμενε για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικό τους δικαίωμα να χρησιμοποιούν τους δημοτικούς χώρους άθλησης. Και επειδή, το μεγάλο… παιχνίδι αφορά τα κλειστά γυμναστήρια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι σύλλογοι που… βιάστηκαν, εκθέτουν την πολιτική του γραφείου άθλησης – με την σύμφωνη ή όχι γνώμη του δημάρχου ; τα ξέρει αυτά ο δήμαρχος;- στη μεροληπτική διαχείριση των ωρών προς όφελος προφανώς ημετέρων και συγκεκριμένων σωματείων, όταν άλλα αγωνίζονται για το αυτονόητο, της δίκαιης μεταχείρισης από τους αρμόδιους και της ισονομίας.

Υπάρχουν σύλλογοι, νέοι στο χώρο που μαθαίνουμε γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στον δήμαρχο και τον υπεύθυνο αθλητισμού αντιδήμαρχο,  εισπράττοντας άρνηση ή καθυστέρηση στο να έχουν οι δικοί τους αθλητές τις ώρες που απαιτούνται για να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν και έχουν επιλέξει. Λες και υπάρχουν αθλητές ανώτατου και κατώτατου… θεού. Από επίσημα μάλιστα χείλη, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ιδίως στο χώρο της ρυθμικής, που υπάρχει θέμα, εξαιτίας της αδυναμίας ή της έλλειψης θέλησης των υπευθύνων να τους βάλουν όλους στη θέση τους, δρομολογείται αποκλεισμός νέου σωματείου (το όνομά του «Άνθεμις»), γιατί βάζουν προσκόμματα λέει άλλοι  σύλλογοι του ίδιου αθλήματος!!!

Κυρίως αναφέρεται ότι δε θέλει ο  Φ.Ο.Κ. να μπει άλλος στην Τέντα. Ποιός αντιλέγει για την ιστορικότητα και την παλαιότητα του εν λόγω συλλόγου; Τα ανωτέρω είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχουν ώρες για άλλο σύλλογο; Υπάρχει μονοπώλιο και στο κλειστό του Σταδίου; Λίγα χρόνια πριν, επί της πρώτης δημαρχοντίας Βασιλόπουλου πως κατάφερναν τότε 4 σύλλογοι ρυθμικής – ΦΟΚ, ΡΟΓ (έχει σταματαήσει), Ίκαρος, Νίκη – και εξυπηρετούνταν και τώρα 4 πάλι δε μπορούν; Πώς θα πείσεις σήμερα ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα στην αντιμετώπιση του νέου σωματείου να πάρει και αυτό  ώρες (λειτουργικές φυσικά, όχι 9-12 το πρωί ακούστηκε και αυτό που τα παιδιά του πάνε σχολείο!!!) σε κάποιο από τα κλειστά γυμναστήρια;

Δηλαδή ένας καινούργιος σύλλογος πότε θα γίνει παλιός, πότε θα μπει στην Τέντα ή στο κλειστό της Παραλίας, όταν οι παλιοί κλείσουν;

Η δημοτική αρχή του 65 %, θα σταθεί προσοχή στο τί θα ζητήσουν οι παράγοντες που νοσταλγούν σε κάθε τους συζήτηση το πράσινο παρελθόν τους και τις μέρες που έκαναν ότι ήθελαν ή θα λειτουργήσει προς όφελος του συμφέροντος όλων των παιδιών ; Δεν έχουν όλοι οι αθλούμενοι και οι γονείς τους που ματώνουν τα ίδια δικαιώματα και την ίδια ψήφο;

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ