fbpx
Connect with us

Καλαμάτα

Περιμέναμε καλύτερη στην Πάτρα τη Μαύρη Θύελλα της προετοιμασίας Αναστόπουλου

Περιμέναμε καλύτερη στην Πάτρα τη Μαύρη Θύελλα της προετοιμασίας Αναστόπουλου

Με την εικόνα της Καλαμάτας στην Πάτρα, εξηγούνται όλα… Το μεταγραφικό τρέξιμο της προηγούμενης εβδομάδας με Μόρσει, Μυστακόπουλο και δεν ξέρω εγώ ποιόν άλλον πιθανόν να ήθελε ο κόουτς, δικαιολογείται απόλυτα, αφού όντας γνώστης της κατάστασης, καλύτερα από τον καθένα, βλέπει ότι το… εκ βάθρων αποκλειστικά δικό του δημιούργημά δεν τραβάει… Φέρε κι άλλους μπας και σωθούμε. Ομάδα θα φτιάξουμε;

Βαρεθήκαμε να ακούμε από τον κόουτς Αναστόπουλο όλο το καλοκαίρι κριτική, για τα περυσινά ψέματα, τα αφηγήματα, τα λάθη, τις αστοχίες στις μεταγραφές, τους ξένους που ήταν υπεράριθμοι, την εικόνα της ομάδας που δεν τράβαγε και σχεδόν με το πρώτο επίσημο φέτος παιχνίδι της Καλαμάτας, δεν ήρθε μόνο ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά η εικόνα της κόντρα στην Παναχαϊκή δεν ήταν πειστική, μιας ομάδας με στόχους και δυνατότητες…

Ακούγαμε για πέρυσι ότι η ομάδα πήγαινε με 1-2 φάσεις να πάρει τα παιχνίδια και στην Πάτρα είδαμε το ίδιο έργο.

Δεν περιμένουμε «παππάδες και αγγέλους» από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά μια ομάδα που δε θα είναι σκιά της ποιότητας που διαθέτει.

Περιμέναμε καλύτερη στην Πάτρα τη Μαύρη Θύελλα της προετοιμασίας Αναστόπουλου

Η Καλαμάτα δεν είπαμε να πάρει το Κύπελλο Ελλάδος, ούτε μιλάμε για την πρόκριση αυτή καθ’ εαυτή που χάθηκε, έκανε και η φιλότιμη Παναχαϊκή το δίκαιο και άξιο αγώνα της στον αγωνιστικό χώρο, μας ενδιαφέρει ότι η εικόνα της ομάδας δεν ήταν τέτοια που να ικανοποιήσει…

Και σε ατομικό και – κυρίως – σε ομαδικό επίπεδο και αγωνιστική φιλοσοφία, πλάνο και τακτική, πολύ λίγα πράγματα κρατήσαμε από το παιχνίδι της Πάτρας. Θα δώσουμε το χρόνο που ζητάει ο κόουτς και θα περιμένουμε… Να μπει και ο Καρμέλο, να δυναμώσει ο Βασιλαντωνόπουλος, να έρθουν Μόρσεϊ, Μουστακόπουλος. Θα αλλάξουν όλα με αυτούς; Η μπάλα κάτω, ναι, αλλά μόνιμα από τα πλάγια, χωρίς άλλες επιλογές σε ένα προβλέψιμο παιχνίδι που επιτρέπει στον αντίπαλο πίσω να μαζευτεί και στην ομάδα να καθυστερεί;

Στο α΄ ημίχρονο της αναμέτρησης η Καλαμάτα ήταν καλύτερη της Παναχαϊκής την οποία έπαιξε στο μισό γήπεδο, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό και τις λύσεις στην τελική προσπάθεια. Δεν μπόρεσε να απειλήσει από τον άξονα στο διάστημα της υπεροχής της. Δεν έπαιζε γρήγορα τη μπάλα, πάταγε καλύτερα βέβαια στο γήπεδο, φαινόταν πιο ποιοτική από την αξιόμαχη αντίπαλό της, που ήταν καλά ανασταλτικά διαβασμένη, αλλά αυτή της την ποιότητα η Μαύρης Θύελλας δεν την έκανε σοβαρές φάσεις και ευκαιρίες.

Στην επανάληψη οι αλλαγές Αναστόπουλου χειροτέρεψαν την εικόνα της ομάδας που τελείωσε χωρίς μια τελική το ημίχρονο!!! Με τη σέντρα, μπήκε με φούρια η Παναχαϊκή μπας και… κλέψει κάτι, ανασταλτικά η Καλαμάτα είναι πολύ αποτελεσματική, ισορρόπησε μόλις στο 7λεπτο το ματς, αλλά η έμπνευση Αναστόπουλου στο 63΄να βγάλει Φρίμπονγκ, Αναστασόπουλο, Παμλίδη και να βάλει Μπαράλες, Γρίβα, Ξενιτίδη, δεν έφερε την… αλλαγή…

Το απίστευτο συνεχίστηκε με την είσοδο του εμφανώς ανέτοιμου Βασιλαντωνόπουλου στην παράταση στα χαφ, που έπρεπε να τρέξει, να κόψει, να δημιουργήσει, στερώντας από την ομάδα δύναμη στον άξονα. Τον άξονα που ο Τάτσης με την είσοδο του εκ των κορυφαίων της Παναχαϊκής Κοζορώνη στα χαφ στο β’ ημίχρονο, ενίσχυσε σημαντικά, όταν η Καλαμάτα επέμενε να παίζει με 3 κεντρικούς αμυντικούς, με τον Τσελεπίδη να ανεβαίνει αλλά μονίμως να ψάχνει να δώσει πλάγια, αντί να φορτώσει ο πάγκος τη μεσαία γραμμή από νωρίς και να πιέσει ψηλά.

Ανορθόδοξα και άτσαλα έπαιξε η Καλαμάτα και στην παράταση, χωρίς πλάνο αντίδρασης μετά το 1-0 που η ομάδα είχε 13΄ λεπτά να ισοφαρίσει, μια μόνο πολύ καλή ουσιαστικά στιγμή με το Γρίβα στο α΄ μέρος της παράτασης που έδιωξε ο τερματοφύλακας και φινάλε αποκλεισμού με το σφύριγμα του διαιτητή.

Περιμέναμε καλύτερη στην Πάτρα τη Μαύρη Θύελλα της προετοιμασίας Αναστόπουλου

Η Καλαμάτα απέναντι σε μια Παναχαϊκή που δεν ήταν φόβητρο – αυτό που εντυπωσίασε ήταν ο κόσμος της – επέμεινε να παραταχθεί ουσιαστικά με 6 αμυντικογενείς παίκτες, τον Αναστασόπουλο αμυντικό χαφ που δεν ήταν κακός, αλλά το δίδυμο Ξενιτίδη Ριέστα είχε δοκιμασθεί στο αρχικό σχήμα περισσότερες φορές στα φιλικά. Οι 3 κεντρικοί αμυντικοί πίσω… πολλοί… Με το στήσιμό της η Καλαμάτας επιτρέπει στον αντίπαλό της να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της…

Ασχέτως πάντως αυτών που επιβάλλεται αγωνιστικά να βελτιωθούν, πρέπει κάποιος να κάνει ξεκάθαρο στους ακριβοπληρωμένους και φέτος και από το πάνω ράφι παίκτες, ότι πρέπει να παίζουν με περισσότερος πάθος, δύναμη και ψυχή στο γήπεδο…

Κι όλα αυτά σε ένα μεγάλο γήπεδο, με χώρους να αναπτυχθείς, να τρέξεις και καλό τερέν.

ΚΟΤΣΙΑΡΗΣ: Φάνηκε να καθυστερεί να αντιδρά στο γκολ. Θετικός στις υπόλοιπες επεμβάσεις του. Μια φορά στην αρχή δε συνεννοήθηκε με τους αμυντικούς του, χωρίς τύχη ευτυχώς για τον αντίπαλο.

ΟΥΕΣ: Από τους καλύτερους της Καλαμάτας, έτρεξε, ανέβαινε, θετικότερος στο α’ ημίχρονο.

ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ: Στην επίθεση δυο σέντρες όλες κι όλες στο α΄ μέρος, ελάχιστη βοήθεια και στηρίγματα στη συνέχεια. Αμυντικά σταθερός.

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: Σοβαρός και σχεδόν αλάνθαστος. Έκανε καλό παιχνίδι.

ΣΤΡΟΥΓΓΗΣ: Πολύ καλός.

ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ: Αμυντικά αποτελεσματικός, επιθετικά επιχείρησε να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά εγκλωβισμένος στη λογική η μπάλα στα πλάγια, δεν έβγαλε σωστές επιλογές. Αντικαταστάθηκε στο 109’.

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ασχέτως του ότι ήταν ένας ακόμα αμυντικός στην 11άδα μιας ομάδας που ζητούσε τη νίκη, στην ανασταλτική του αποστολή δεν ήταν κακός, σωστά αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής στο 63’.

ΡΙΕΝΣΤΡΑ: Λίγα πράγματα…

ΜΟΡΕΙΡΑ: Όλα κι όλα, μια καλή τελική στο 10’ με σουτ στην κίνηση σε διείσδυση στην περιοχή… Μετά κρύφτηκε, μετριότητα…

ΦΡΙΜΠΟΝΓΚ: Από τους καλύτερους όσο έπαιξε, με καλές επιλογές, δεν καταλάβαμε γιατί βγήκε, τουλάχιστον στο σημείο που βγήκε στο 63΄.

ΠΑΜΛΙΔΗΣ: Δεν απείλησε ποτέ ουσιαστικά… αλλά είχε την κίνηση και απασχολούσε την άμυνα της Παναχαϊκής, αλλά και αυτός αποσύρθηκε στο 63’ (;).

ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ: Δεν έφερε την άνοιξη… μεσοεπιθετικά…

ΜΠΑΡΑΛΕΣ: Δεν προσέφερε απολύτως τίποτα…

ΓΡΙΒΑΣ: Είχε στο 95’ ίσως την καλύτερη τελική της Μαύρης Θύελλας στο ματς, χωρίς όμως ουσία, αλλά γενικά δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και δε θεωρείται επιτυχημένη αλλαγή.

ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στο 91΄ για την παράταση… Εμφανώς ανέτοιμος… Τί ήταν αυτό; Και φυσικά δεν φταίει ο παίκτης…

ΝΤΙΓΚΙΝΙ: Μπήκε αργά στο 109΄ δεν πρόλαβε να βοηθήσει, ενώ σίγουρα θα μπορούσε λόγω εμπειρίας και ποιότητας αν ήταν άλλη η διαχείριση.

loading...
7 Comments

7 Comments

  1. Ρεαλιστής

    16/09/2024 at 16:01

    Πάρε Μπράτσο νά δεις καλό

  2. Αλενατόρε καμώματα...

    16/09/2024 at 18:37

    “Στο α΄ ημίχρονο της αναμέτρησης η Καλαμάτα ήταν καλύτερη της Παναχαϊκής την οποία έπαιξε στο μισό γήπεδο, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό και τις λύσεις στην τελική προσπάθεια. Δεν μπόρεσε να απειλήσει από τον άξονα στο διάστημα της υπεροχής της. Δεν έπαιζε γρήγορα τη μπάλα, πάταγε καλύτερα βέβαια στο γήπεδο, φαινόταν πιο ποιοτική από την αξιόμαχη αντίπαλό της, που ήταν καλά ανασταλτικά διαβασμένη, αλλά αυτή της την ποιότητα η Μαύρης Θύελλας δεν την έκανε σοβαρές φάσεις και ευκαιρίες”

    επειδή ήμουν γήπεδο σωστά τα λες, είπαμε λείπει η μεταβίβαση, Τάτο 28άρι δε βρίσκεις, ίσως ο Μουστακόπουλος παίξει αυτό το ρόλο. Τώρα, με Καρμέλο, Μορσει και Μουστακόπουλο σίγουρα θα είναι άλλη ομάδα. Αλλά ας δείξουμε λόγη υπομονή. Εξάλλου με αλενατόρε ανέβηκες Β μ’ αυτόν θ ανέβεις και Α. Είναι η μοίρα μας, το κάρμα μας. Και επειδή τα λες όπως έγιναν δώσε να το διαβάσει και ο Σωτήρης που έλεγε χθες ανύπαρκτη, φοβική, δεν πέρασε το κέντρο κλπ. Διπλό στα Χανιά και αλλάζει το τροπάριο…

    • Γιώργος-Θύρα 3

      17/09/2024 at 07:43

      Ρε φίλε την Πάτρα ήταν και κάποιοι άλλοι….
      Ας κρατήσουμε σε κάποιες γραμμές την ουσία της παρουσίας συνολικά της Μαύρης Θύελλας μέσα στο γήπεδο με πραγματικά δεδομένα.
      Δεν υπάρχουν δικαιολογίες απ όπου και να το αξιολογήσεις το συγκεκριμένο ματς με βάση την εμφάνιση της ομάδας.
      Ο Τάτσης προπονητικά και σε θέμα τακτικής οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι του πήρε το…scalp του Μεντιλίμπαρ Β στο συγκεκριμένο ματς.
      Παίζεις με μια Παναχαΐκή που έχει υποδεέστερο ρόστερ από σένα,που και αυτή λόγω του ότι ξεκίνησε 15 ημέρες αργότερα προετοιμασία από σένα ήταν σαφώς ανέτοιμη.
      Λέει δεν έχουμε…δέσει ακόμα σαν ομάδα,γιατί την Παναχαική την είδες δεμένη και έτοιμη?
      Στο ίδιο καζάνι ήταν και οι δύο.
      Υποστήριξε ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις 3-4 ευκαιρίες να σκοράρει και η Παναχαική με 2 ευκαιρίες έκανε το γκολ,τελικά ποιος είναι πιο μάγκας αυτός η ο Τάτσης?
      Ο Τάτσης φυσικά που είχε παίκτες με καθαρό μυαλό,προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα.
      Για τον Νίλι που ….χόρευε την Μαύρη Θύελλα έκανε κάτι που δεν το είδαμε για να τον περιορίσει?
      Σε βλέπει ο Τάτσης ότι…παραπαίεις στο κέντρο,βάζει μέσα τον Κοζορώνη και φτάνει να έχει κατοχή στο Β ημίχρονο 65% και ο άλλος να κοιμάται τον ύπνο του…δικαίου στον πάγκο!
      Ενισχύει με τον ανύπαρκτο Ξενιτίδη την μεσοαμυντική του γραμμη για να μην γίνει η ζημιά δηλαδή και πάλι…άμυνα…λεωφορείο!
      Βάζει τον ανύπαρκτο…Μπαράλες και τον Γρίβα σε ένα σημείο του ματς που οι επιθετικοί δεν έπαιρναν μπάλα και η Παναχαική σε παίζει μονότερμα.
      Σε πιέζει ο Τάτσης ψηλά με τις αλλαγές που έκανε και βάζεις μέσα Βασιλαντωνόπουλο άλλον έναν αμυντικό παίκτη γιατί φοβόσουν την πιθανή ζημιά που θα γινόταν όπως εξελισσόταν το παιχνίδι.
      Και στον πάγκο ο Αντώνης να …τραβάει τα…μαλλιά που δεν είχε στο κεφάλι του έτσι?
      Έφτασε η ομάδα των 6.000.000€ να παίζει 5-3-2 στο δεύτερο ημίχρονο και να είναι έρμαιο του Νίλι,του Λεσαι,του Κοζορώνη και των υπολοίπων παικτών την Παναχαικής που έχουν συμβόλαια της πλάκας!
      Και να σου πω και κάτι?
      Για φαντάσου να σου έδινε πέναλτι ο διαιτητής στην ανατροπή του Ρόβα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου!
      Να έδινε τουλάχιστον 2 κόκκινες σε Αναστασόπουλο και Ουές στον έναν ειδικά για κτύπημα σε αντίπαλο εκτός φάσης,να δεις μετά για ποια…τραγωδία θα μιλούσαμε!
      Με λίγα λόγια σε απλά Ελληνικά ο….Μεντιλίμπαρ Β εκτιμώ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί έξυπνα το υπάρχον ρόστερ,βραχυκυκλώνει ο άνθρωπος,έχει φοβικό σύνδρομο και έχει δίκιο ο Γεωργούτζος που το αναφέρει.
      Εύχομαι να …στρώσει η κατάσταση γιατί είναι κρίμα για τον πρόεδρο και τα λεφτά που έχει ρίξει και φέτος!
      Και κάτι τελευταίο,θα πρέπει κάποιος του Κυρίου αυτού να του πει ότι υποτιμά την ομάδα,τους φιλάθλους της και τον πρόεδρό της ,όταν εμμέσως αφήνει να εννοηθεί ότι καλύτερα που αποκλειστήκαμε γιατί πέρυσι προχωρώντας στο κύπελο χάθηκε το πρωτάθλημα!
      Εύχομαι να του βάλει κάποιος μυαλό….
      Περαστικά μας……

    • Kalamata forever

      17/09/2024 at 15:46

      Άνω έπαιζε ο Τατος το παιχνίδι θα το είχαμε πάρει προχθές, μεγάλο λάθος η αποχώρηση του

  3. Kalamatianos

    16/09/2024 at 20:00

    Βαλεριάνος χαλιά Μπακαγιοκο καλός

  4. Jonis_$

    16/09/2024 at 22:02

    Μια από τα ίδια πάλι με Αλενατόρε θα έχουμε , είδαμε πως περάσαμε και στην Κρήτη με ακόμα μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας. Το παιχνίδι του Αναστόπουλου το ξέρουμε τόσα χρόνια εδώ και όλο χάνουμε το τρένο , τι μπορεί να αλλάξει φέτος?

    • Mauri thiela

      18/09/2024 at 02:00

      Μετά την Κρήτη φεύγει

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Καλαμάτα