fbpx
Connect with us

Σπορ

Και αυτά… από τη συνάντηση Δημάρχου Καλαμάτας, σωματείων

Και αυτά… από τη συνάντηση Δημάρχου Καλαμάτας, σωματείων

Λαβράκια έβγαλε η συνάντηση δημάρχου και εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων. Παρόλο που το θέμα του τρόπου διάθεσης ωρών για προπονήσεις, παραμένει «καυτό» και φλέγον, οι περισσότεροι παράγοντες… ψέλλιζαν για το χαράτσι.

Εκπρόσωπος νέου συλλόγου, ευγενούς αθλήματος που έχει σε χρόνο ρεκόρ αποκτήσει και αγωνιστική ομάδα και διεκδικεί το αυτονόητο, τις κατάλληλες ώρες προπόνησης σε κλειστό γυμναστήριο, αποκάλυψε ότι έχει καταθέσει εξώδικο στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Λαζαρίδη ζητώντας το αιτιολογικό και τα κριτήρια σύνταξης του προγράμματος προπονήσεων; Έκανε πάντως σαφές στην τοποθέτησή του, πως η κίνηση αυτή, δεν αφορά πρόσωπα, το Γιώργο Λαζαρίδη, τους συνεργάτες του, τον δήμαρχο, αλλά αποτελεί κίνηση διεκδίκησης του αυτονόητου αιτήματος, τα παιδιά του συλλόγου του να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με παιδιά άλλων συλλόγων του ιδίου αθλήματος που παίρνουν πολύ περισσότερες ώρες.

Ζητείται δηλαδή το απολύτως λογικό να εξορθολογιστεί η κατάσταση, με ένα νέο σύλλογο να έχει ανάλογα δικαιώματα και ευκαιρίες με τους ήδη υπάρχοντες για να διεκδικήσει την αγωνιστική του αξιολόγηση επί ίσοις όροις.

Αναφέρθηκε πάντως ότι το πρόγραμμα ωρών για το χειμώνα ακόμα επιδέχεται συμπλήρωσης. Είναι «καυτή» πατάτα το ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο τη νυν δημοτική αρχή.

Πολλάκις στο παρελθόν πρόσφατο και μη, όσοι καταγράφουν το αθλητικό ρεπορτάζ, έχουν γνώση, για πολλά σωματεία (του τζούντο, των πολεμικών τεχνών, της ρυθμικής κ.α΄) που είχαν ζητήσει χώρο και ώρες στην Τέντα, αλλά πήραν την απάντηση και από παλιότερους δημάρχους (όπως ο Νίκας κ.α΄.) «κόκκινη γραμμή» γιατί δεν αφήνει λέγανε συγκεκριμένος σύλλογος. Είναι τσιφλίκι του ο χώρος; Κάποιοι του το επιτρέπουν…

Ο καιρός, χρόνια τώρα περνά και κανείς δεν θέλησε να βάλει το χέρι επί τον τύπο των ήλων για τα αυτονόητα. Ο νυν Δήμαρχος πάντως δείχνει αποφασισμένος να βάλει τάξη σε κάποια πράγματα, μέσω και του κανονισμού που συντάσσεται. Για να μη φανεί πώς σύρεται πίσω από συγκεκριμένα σωματεία, που έχουν σταματήσει μάλιστα να… παράγουν τις σοβαρές επιτυχίες του μακρινού παρελθόντος, προσδωκόντας έτσι να έχουν νόημα τα λόγια του για «εξυπηρέτηση όλων των σωματείων» και βάση η «ισομερή κατανομή ωρών σε σωματεία» που αναφέρει ρητά ο κανονισμός που ετοιμάζουν.

Μένει να αποδειχτούν οι προθέσεις στην πράξη…

Εκπρόσωπος πάντως παλιού ιστορικού συλλόγου, αφού άρχισε τις κλάψες ότι τον… πετάνε έξω από το χώρο του (!!!), κάτι που δεν ισχύει φυσικά, άρχισε τις επιθέσεις στο Δήμο για έλλειψη καθαριότητας. Για να τα λέμε και αυτά, στον τομέα της καθαριότητας, από τότε που ανέλαβε ο Λαζαρίδης τον τομέα του αθλητισμού η κατάσταση όπως πληροφορούμαστε έχει βελτιωθεί αισθητά προς το καλύτερο στα κλειστά γυμναστήρια, τις μοκέτες, τα αποδυτήρια κ.α΄. Γίνεται καλύτερη δουλειά. Οι επικρίσεις είναι για τις εντυπώσεις λοιπόν. Τόσα χρόνια που δεν γινόταν καλή δουλειά γιατί δεν φώναζαν…

Άλλη εκπρόσωπος ρώτησε το Δήμαρχο αν θα πρέπει να πληρώνει για τη… γωνίτσα όπως είπε που της έχει παραχωρηθεί σε κλειστό γυμναστήριο. Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου: «Σου παρέχεται νερό, ρεύμα, στέγη, καθαρίστρια… και χώρος που άλλοι δεν έχουν. Θα πληρώνεις».

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ