fbpx
Connect with us

Σπορ

Έκπτωτος ο Προβιάς από μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. μήπως τελικά δεν θα είναι ο μόνος;

Έκπτωτος ο Προβιάς από μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. μήπως τελικά δεν θα είναι ο μόνος;

Η πρόσφατη έκπτωση Προβιά από μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, διότι έχει και την ιδιότητα του κριτή, φαίνεται ότι αποτελεί τη μια όχθη του… Ρουβίκωνα. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας προχώρησε στην απόφαση έκπτωσης Προβιά στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου «ανακαλύπτοντας» τώρα, ότι στο πρόσωπό του συνέτρεχε το κώλυμα της παρ. 4 του άρθρου 3 του Ν. 2725/99, όπως αυτό ισχύει από την 01/07/2024, όπου ρητά απαγορεύεται η συμμετοχή εν ενεργεία κριτών στα Διοικητικά Συμβούλια αθλητικών Ομοσπονδιών.

Φαίνεται όμως πως η μπάλα, είναι πολύ πιθανό να πάρει κι άλλους… Ανάλογα την αντίδραση και τη διεκδίκηση Προβιά. Φαίνεται μάλιστα πως η πολιτική ηγεσία δεν είναι αμέτοχη, δεν παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις στην Ε.Γ.Ο. ενόψει και των εκλογών της, αλλά επιχειρεί παρέμβαση και μάλιστα για τους μυημένους, κομψή αλλά ξεκάθαρα ωμή…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, περιφέρεται υπηρεσιακό έγγραφο, στελέχους της γενικής γραμματείας αθλητισμού που εισηγείται και υπογράφει μάλιστα το έγγραφο αυτό, με περιγραφή για το πώς έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος της 01/07/2024 ο οποίος τροποποιήθηκε – γιατί τότε τελικά ψηφίστηκε – στις 30/7/2024, και σύμφωνα με τον οποίον όποιος ήταν κριτής χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο.

Στο έγγραφο λοιπόν αναφέρεται πως η έκπτωση έπρεπε να έχει γίνει το πολύ 15 ημέρες από την ισχύ του νόμου, αλλιώς θεωρείται έκπτωτος του αξιώματός του, κάθε άλλος εμπλεκόμενος!!!

Δηλαδή, από τις 30 Ιουλίου που οριστικοποιήθηκε ο νόμος, μέσα στον Αύγουστο έπρεπε να έχει «κλείσει» το θέμα Προβιά, αλλιώς τώρα που ελήφθη η απόφαση, είναι έκπτωτοι σύμφωνα με το υπουργείο και αυτοί που την πήραν;

Κάτι ανάλογο φαίντεια πάντως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο με την Ε.Π.Σ.Βοιωτίας που αρχικά κηρύχθηκε έκπτωτος για ανάλογο κάλυμμα ο πρόεδρός της, αλλά λίγες ημέρες μετά, έφτασε στα γραφεία της Ένωσης στη Λειβαδιά απόφαση, για έκπτωση όλου του Δ.Σ. ως συνυπεύθυνου!!!

Mένει να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση Προβιά, που στο κάτω-κάτω, μπορούσε να κληθεί έγκαιρα, να αποφασίσει ο ίδιος το αξίωμα το οποίο θα κρατούσε. Αλλά φαίνεται κάποιοι, εκμεταλλεύτηκαν την προσφορά Προβιά, το ρόλο του ως κριτή και γενικά την παρουσία του στην αγωνιστική πορεία του τεράστιου Λευτέρη Πετρούνια, αποσιωπώντας τη διπλή ιδιότητα ενόψει της κατάκτησης Ολυμπιακού μεταλλίου, από το οποίο όλες οι κεφαλές, σε υπουργείο, Γ.Γ.Α. και ομοσπονδία είχαν να ωφεληθούν… Και τώρα που η επιτυχία έγινε και ο καθένας πήρε τα σπόρια που του «αναλογούν» από την οικειοποίηση της επιτυχίας του σπουδαίου αθλητή θυμήθηκαν τη νομιμότητα, τα κωλύματα και τις… εκπτώσεις…

Πάντως η προεκλογική περίοδο στην Ε.Γ.Ο. την ομοσπονδία που σε σχέση με τις άλλες φαίνεται πάει όσο πιο πίσω γίνεται τις εκλογές της για ανάδειξη του νέου Δ.Σ., αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ