fbpx
Connect with us

Σπορ

Καλαματιανές συμμετοχές σε αγώνες ρυθμικής βαλκανικής εμβέλειας και υψηλού κόστους

Καλαματιανές συμμετοχές σε αγώνες ρυθμικής βαλκανικής εμβέλειας και υψηλού κόστους

Σε αγώνες ρυθμικής στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, με διαβαλκανικό χαρακτήρα θα συμμετάσχουν στο διάστημα 26-29 Σεπτεμβρίου και δυο  ταλαντούχες Καλαματιανές αθλήτριες η Νεφέλη Καλύβα του ΑΣΚ Η ΝΙΚΗ Καλαμάτας (κατηγορία Νεανίδων) και η Αναστασία Ράντου του Φ.Ο.Καλαμάτας (κατηγορία Κορασίδων). Επελέγησαν να συμμετάσχουν στην αποστολή η οποία εκπροσωπεί στους αγώνες την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

Πρόκειται για αγώνες που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ίδιο μέρος του Μαυροβούνιο, ένα μικρό σχετικά μίτινγκ της ρυθμικής που μάταια προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν σαν αναβαθμισμένο θεσμό της πάλαι ποτέ θρυλικής Βαλκανιάδας  στην οποία είχαν διαπρέψει λαμπρά ονόματα του παρελθόντος σε τοπικό επίπεδο.

Μάλιστα πρόκειται για μια διπλή διοργάνωση, το Balkan championships και το Balkan cup, και camp στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και αθλήτριες πέραν αυτών που οι ομοσπονδίες επέλεξαν στις αποστολές τους.

Και όλες αυτές οι συμμετοχές φυσικά, με το “αζημίωτο”, αφού τα σωματεία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ε.Γ.Ο. αναλαμβάνουν να πληρώσουν τα έξοδά τους, τα έξοδα προπονητριών, τα έξοδα κριτών, τα έξοδα των αγώνων!

Και όταν λέμε σωματεία, πέραν κάποιων χορηγιών το βάρος πέφτει, πού αλλού στους γονείς. Οι αθλήτριες θα ζήσουν το όνειρό τους και θα κάνουν την προσπάθειά τους, συμμετέχοντας σε αγώνες που σκοπό έχουν τη σύσφιξη των αθλητικών σχέσεων των Βαλκανικών χωρών.

Η σχετικά κάπως κοστοβόρα συμμετοχή στο Balkna championships όπου μετέχουν οι αποστολές των ομοσπονδιών των χωρών με τις αθλήτριες που έχουν επιλεγεί και για ένα μάλιστα μόνο όργανο φέρεται να φτάνει μέχρι και τα 1.800 ευρώ όλο το πακέτο, διαμονή, μετακίνηση, προπονήτριες, κριτές, διοργάνωση! Έτσι ακούγεται τουλάχιστον.

Στην έτερη διοργάνωση που μόνο υποδεέστερη του Balkan championships δεν είναι, τουναντίον πολλού εκτιμούν ότι ίσως είναι λόγω συμμετοχών ανώτερου επιπέδου και το οποίο θα διεξαχθεί παράλληλα, και μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει και σε τρία όργανα παρακαλώ, το κόστος για συμμετέχοντες έχει εξασφαλιστεί με πολύ λιγότερο φέρεται  να φτάνει φτάνει τα 700-800 ευρώ! Όπως  και εδώ ακούγεται τουλάχιστον.

Καλαματιανές συμμετοχές σε αγώνες ρυθμικής βαλκανικής εμβέλειας και υψηλού κόστους

Υπάρχουν πάντως σύλλογοι που κατεβάζουν τις ίδιες ή και διαφορετικές αθλήτριες και στο championships και στο cup, το οποίο όπως προαναφέραμε ενδέχεται να είναι δυνατότερο με μεγαλύτερο ανταγωνισμό και σοβαρές συμμετοχές.

Άλλωστε στην περίπτωση της Ε.Γ.Ο. τα γνωστά κριτήρια συγκερασμού που επιλέγονται για τη συμμετοχή των ελληνίδων αθλητριών στην επίσημη αποστολή προκάλεσαν εύλογες απορίες από ανθρώπους του χώρου που είναι μέσα στα πράγματα και ξέρουν οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν γραπτώς τις σκέψεις τους πόσο πιο δυνατή θα ήταν η ελληνική παρουσία με άλλη σύνθεση της ομάδας. Η ομοσπονδία έστειλε μια αθλήτρια ανά όργανο, χωρίς η επιλογή να γίνει μαθαίνουμε  πάντα με βάση τα αποτελέσματα των οργάνων (στα εθνικά πάντα πρωταθλήματα) αλλά βάση σύνθετου ατομικού με εξαίρεση μάλιστα μια ολόκληρη κατηγορία τις αθλήτριες του 2013.

Αποκλείστηκαν αυτές  (εντελώς τυχαία αυτή η πολιτική ευνόησε τη συμμετοχή της εξαιρετικής  ξαναλέμε όμως αθλήτριας του Φ.Ο.Κ.), γεγονός που σχολιάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας από στελέχη και ισχυρούς  παράγοντες του χώρου. Ο κανονισμός Εθνικών αποστολών και ειδικότερα το άρθρο που επικαλείται η πρόσκληση για την στελέχωση τους για το Βαλκανικό πρωτάθλημα είναι σαφέστατος:  «οι αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών-τριών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Γ.Ο.». Όσο καλύτερα πάνε οι ομάδες μας πάντως τόσο καλύτερο θα είναι εικάζουμε και εδώ και φυσιολογικά  πάντα και το ποσοστό χρηματοδότησης της ομοσπονδίας.

Η Ελλάδα πάντως με επιλογές έως και την 4η θέση, φαίνεται να κατεβάζει  περισσότερες αθλήτριες, η δε αποστολή της είναι μακράν η μεγαλύτερη με περίπου 50 άτομα.

Η Μπούντβα πάντως είναι πολύ ωραία πόλη. Το καλοκαίρι ειδικά ακόμη  φυσικά πιο πολύ.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ