fbpx
Connect with us

Μπάσκετ

Παρί – Παναθηναϊκός 84-80: «Σφαλιάρα» στο Παρίσι (+ videos)

Παρί – Παναθηναϊκός 84-80: «Σφαλιάρα» στο Παρίσι (+ videos)

Μόνο ο Ματίας Λεσόρ το πάλεψε στην ήττα (84-80) από την «σταχτοπούτα» Παρί που κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Ιστορική βραδιά για την Παρί, η οποία επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 84-80 εντός έδρας για την 3η αγωνιστική της Euroleague, καταφέρνοντας να σημειώσει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης.




Η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ, που πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση, έχοντας το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και μάλιστα, παρά τη μεγάλη πίεση των Πράσινων στο τελευταίο κομμάτι του ματς για την ανατροπή, άντεξε και μπόρεσε να φτάσει εκείνη στο θετικό αποτέλεσμα.




Το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και τα πολλά λάθη, έφεραν την παρθενική ήττα των «πράσινων» στην εφετινή Euroleague.
Καλύτερα άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο, με το τηλεοπτικό τάιμ άουτ να τον βρίσκει μπροστά 9-7. Όμως ύστερα από αυτό, η Παρί μπήκε στη θέση του οδηγού, έχοντας ως μπροστάρη της τον Ιφί. Ο Γάλλος άσος έφτασε τους εννιά πόντους γρήγορα-γρήγορα, όντας ο παράγοντας «Χ» των γηπεδούχων. Το καλό νέο για το «Τριφύλλι» ήταν η είσοδος του Λορέντσο Μπράουν, που κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ, φτάνοντας τους επτά. Τελικά, το δεκάλεπτο έκλεισε με την Παρί μπροστά, 21-19.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν κακή και η Παρί είχε βρει ρυθμό, διευρύνοντας τη διαφορά της σε διψήφια τιμή στο +11 στο 15’. Κάτι που ανάγκασε τον Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του. Όμως οι Γάλλοι την έστειλαν στο +15 στα επόμενα λεπτά, πριν καταφέρει το «τριφύλλι» να τη μαζέψει ως το τέλος του πρώτου μέρους. Με οδηγό τον Λεσόρ, ο οποίος έφτασε τους 11, οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο μείον έξι, 45-39.

Οι Μπράουν και Λεσόρ συνέχιζαν να παλεύουν και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και τα λάθη δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να απειλήσει όπως ήθελε την Παρί. Οι «πράσινοι» μείωσαν στους τρεις στο 22’, 47-44, αλλά οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά σε διψήφια τιμή, πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ στα μισά της περιόδου, 58-48. Ο Σλούκας ήταν κακός και στο 26ο λεπτό επιστρατεύτηκε ο Καλαϊτζάκης. Όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν βελτιωνόταν και ο Ιφί συνέχιζε να είναι… καυτός, φτάνοντας τους 19. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με διψήφια διαφορά για τους Γάλλους, 69-59. Στα 12 λάθη σταμάτησε το «τριφύλλι»…

Ο Ναν έδειξε να παίρνει μπροστά, ο Λεσόρ παρέμενε η σταθερά και ο Χουάντσο η «άγκυρα» στην άμυνα, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους πέντε, 73-68, στο 33’. Παρά την καλή τους παρουσία στην πίσω πλευρά του παρκέ, οι «πράσινοι» έμειναν χωρίς σκορ για πάνω από πέντε λεπτά!

Το αντιαθλητικό του Γκριγκόνις και η τεχνική ποινή στον Αταμάν, έδωσε την ευκαιρία στην Παρί να ξεφύγει ξανά στο σκορ. Ύστερα από αυτό το σφύριγμα και ενώ ο Ιφί εκτέλεσε την πρώτη βολή, ο Τούρκος προπονητής πήγε στην γραμματεία και ζήτησε να καταγραφεί κάτι. Με… αυτά και με εκείνα η πήγε ξανά σε διψήφια τιμή, 78-68, 3:09 να απομένουν. Το μόνο που κατάφερε ως το τέλος ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο τελικό, 84-80.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς, Αλιάγκα, Ομπρκνέζεβιτς

ΠΑΡΙ (Σπλίτερ): Σορτς 16 (7/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/7 βολές, 3 ριμπάιουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Μάλκολμ 14 (3/6 τρίποντα), Χίφι 20 (4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές), Βαρντ 9 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καβαλιέρ, Σι 2 (5 ριμπάουντ), Ερέρα 3, Χέιζ 6 (3 ριμπάουντ), Γιαντούνεν 6 (4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Ουατάρα 6 (0/5 τρίποντα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν 14 (1), Σλούκας 2 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Όσμαν 3 (1), Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Ναν 16 4/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 λάθη), Λεσόρ 19 (11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη, 2 μπλοκ), Γκριγκόνις 7 (1), Ερνανγκόμεθ 9 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μήτογλου 2 (4 ριμπάουντ, 3 λάθη), Γιούρτσεβεν 2

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μπάσκετ