fbpx
Connect with us

Σπορ

Κινητικότητα στην Ηλεία να διεξαγάγει αυτή τη Σύνοδο της ΔΟΕ, «κοιμάται» η Μεσσηνία;

Κινητικότητα στην Ηλεία να διεξαγάγει αυτή τη Σύνοδο της ΔΟΕ, «κοιμάται» η Μεσσηνία;

Αναφορές στο τοπικό Τύπο της Ηλείας και δη στην patrisnews, κάνουν λόγο για κορύφωση ενεργειών παραγόντων του γειτονικού νομού, με τη συνδρομή και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη(!!!), προκειμένου να πάρουν από την Πύλο και τη Μεσσηνία τη σύνοδο της Δ.Ο.Ε τον Μάρτιο που θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και θα λάβουν χώρα σημαντικές εργασίες συνόδου.

Στην Ηλεία, μιλούν για καθοριστική συνάντηση που θα κρίνει πολλά με επίκεντρο πάντα  τη Σύνοδο της ΔΟΕ και τις πιθανότητες διεξαγωγής της στην Ηλεία!!!

Η Μεσσηνία, η περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ενήμεροι; Παρακολουθούν τις εξελίξεις; Είναι στενό το πρέσινγκ που φαίνεται να ασκείται στο μεσσήνιο πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ψυχή της διοργάνωσης στην Ελλάδα το Μάρτιο της Συνόδου Σπύρου Καπράλου

Η συνάντηση για την οποία γίνεται λόγος, που ίσως πραγματοποιηθεί και εντός της ημέρας, αφορά τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο με τους Ανδρέα Νικολακόπουλο (βουλευτή Ηλείας και υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη), Νεκτάριο Φαρμάκη (περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας) και Άρη Παναγιωτόπουλο (δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας).

Θεωρείται ως το πλέον κρίσιμο στάδιο για τον τόπο διεξαγωγής της Συνόδου της ΔΟΕ για την εκλογή του νέου προέδρου τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η συνάντηση – πάντα σύμφωνα με ρεπορτάζ της patrisnews – είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό να γίνει χωρίς ωστόσο να έχει «φιξαριστεί» η ημερομηνία και αφού πλέον οι λεπτομέρειες διευθετήθηκαν, οι τέσσερις άνδρες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν όλα τα τελευταία δεδομένα και τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν, ολόκληρη η Σύνοδος ή τουλάχιστον μέρος των εργασιών της να πραγματοποιηθούν επί ηλειακού εδάφους.

Οι κ.κ. Νικολακόπουλος, Φαρμάκης και Παναγιωτόπουλος αναμένεται να τονίσουν στον κ. Καπράλο την ανάγκη αλλά και την σημασία που έχει όχι μόνο για τον τόπο αλλά και για το Ολυμπιακό Κίνημα, η σημαντική αυτή Σύνοδος να λάβει χώρα στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και αντίστροφα ποιες θα είναι οι ζημίες αν τελικά δεν γίνει κάτι τέτοιο και στην Αθήνα αναμένεται να μεταβούν έχοντας συγκρατημένη αισιοδοξία πως τελικά θα καταφέρουν να αποκομίσουν μια θετική απάντηση από τον κ. Καπράλο.

H κινητικότητα πάντως από την πλευρά των Ηλείων και τις αντιδράσεις αιρετών και όχι μόνο, είχε ως αποτέλεσμα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να αναθεωρεί την αρχική ξεκάθαρη στάση της και να εξετάζει πλέον εκ νέου τις επιλογές της, χωρίς να αποκλείεται πλέον μέρος της Συνόδου αλλά και όλες οι εργασίες τελικά να πραγματοποιηθούν στην Ηλεία και όχι στην Μεσσηνία!!!

Άτομο που είχε ασχοληθεί ενεργά με το θέμα – γράφουν στην «Π» –  και συνεχίζει να ασχολείται είχε τονίσει, πως δεν θεωρείται καθόλου «κλειδωμένη» η διεξαγωγή του συνεδρίου στην Πύλο και η τελετή έναρξης στην Αρχαία Μεσσήνη προσθέτοντας πως μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ετοιμάζουν το ερχόμενο διάστημα κάθοδο στην Ηλεία, προκειμένου να συζητήσουν με τους αρμόδιους φορείς τις δυνατότητες διεξαγωγής του συνεδρίου στην περιοχή, αλλά και να δουν πιθανές εγκαταστάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση των εργασιών.

Mάλιστα, ήδη από το προηγούμενο διάστημα η ΔΟΕ έχει ζητήσει από συνεργάτες της στην Ελλάδα να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το νέο Συνεδριακό Κέντρο του ALDEMAR και οι δύο πλευρές βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε επαφές οι οποίες θα κορυφωθούν με την επίσκεψη μελών της ΔΟΕ στην περιοχή η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικώς να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα.

Αρχικά η Σύνοδος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο COSTA NAVARINO. Πώς μπαίνει στο παιχνίδι τώρα το ALDEMAR;

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ