fbpx
Connect with us

Σπορ

Προβάδισμα Καπράλου έναντι Κούβελου για την προεδρία στην Ε.Ο.Ε.

Προβάδισμα Καπράλου έναντι Κούβελου για την προεδρία στην Ε.Ο.Ε.

Το απόλυτο ντέρμπι έχουμε μέχρι στιγμής για τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα στις εκλογές των ομοσπονδιών. Σπύρος Καπράλος (αν τελικά κατέβει) και Ισίδωρος Κούβελος μετράνε μία μία τις ψήφους και η εκτίμηση αυτή τη στιγμή δίνει τον νυν πρόεδρο μία ψήφο πάνω από τον Κούβελο. Ο Καπράλος δεν το έχει πάρει ακόμα απόφαση αν θα κατέλθει, αν όμως τελικά το αποφασίσει είναι ο μόνος που μπορεί να στερήσει την προεδρία της ΕΟΕ από τον Κούβελο. Οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες συνεχίζονται καθώς έχουμε μπροστά μας άλλες δέκα που έχουν ορίσει ημερομηνίες και άλλες πέντε που ακόμα δεν έχουν πάρει την απόφαση και δεν υπάρχει ημερομηνία.
Πως έχει ο εκλογικός χάρτης στις αθλητικές ομοσπονδίες και τους εκπροσώπους των αθλητών στην ΕΟΕ
22 Ιουλίου
ΕΠΟ (ποδόσφαιρο) – Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης ο οποίος θα είναι και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

1 Αυγούστου
Ολυμπιακή ομάδα 2024 – Ο Παναγιώτης Γκιώνης (πινγκ πονγκ) και η Νόρα Δράκου (κολύμβηση) είναι οι δύο εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας στο Παρίσι που ψηφίστηκαν από τους συναθλητές τους να τους για την ολομέλεια της ΕΟΕ. Οι δυο τους θα ψηφίσουν στις εκλογές για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αντικαθιστούν τον Γιάννη Φουντούλη και τη Βασιλική Μιλλούση.

3 Σεπτεμβρίου
ΕΣΟΑ (συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες) – Για άλλη μία φορά κυριάρχησε η υδατοσφαίριση και η Βούλα Κοζομπόλη είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει εκ νέου την ΕΣΟΑ στην ΕΟΕ με δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου.

1 Σεπτεμβρίου
ΟΧΕ (χάντμπολ) – Έγιναν εκλογές μόνο για τον εκπρόσωπο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου ο υποψήφιος ήταν μόνο Στέλιος Αγγελούδης και εκλέχθηκε με 90%.

7 Σεπτεμβρίου
ΚΟΕ (υγρός στίβος) – Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος επανεξελέγη πρόεδρος της ομοσπονδίας με το συντριπτικό ποσοστό του 80% επί του συνόλου των σωματείων (201) που συμμετείχαν στη διαδικασία. Εκπρόσωπος στην ΕΟΕ δίχως δεύτερο υποψήφιο, είναι και πάλι ο Νίκος Ξυλούρης. Ο Γιαννόπουλος δε θα έχει αντιπολίτευση μέσα στο συμβούλιο καθώς εξέλεξε και τα 20 μέλη.

8 Σεπτεμβρίου
ΕΙΟ (ιστιοπλοΐα) – Η Νίκη Αναστασίου θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη θητεία πρόεδρος στην ΕΙΟ λαμβάνοντας τις 60 ψήφους από τα 68 σωματεία που συμμετείχαν στις εκλογές. Να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική υποψήφια για τη θέση του προέδρου. Χωρίς αντίπαλο και ο Στέφανος Χανδακάς θα είναι και πάλι ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

11 Σεπτεμβρίου
ΕΛΟΚ (κρίκετ) – Ολυμπιακό άθλημα για το 2028 το κρίκετ, οι εκλογές για την ομοσπονδία πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 10 σωματείων. Πρόεδρος σε επεισοδιακή διαδικασία, επανεκλέχθηκε ο Κυριάκος Κατσώρας που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του εκπροσώπου της ομοσπονδίας στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

14 Σεπτεμβρίου
ΕΟΠ (πυγμαχία) – Στην Καβάλα έγιναν οι εκλογές με τη συμμετοχή 33 σωματείων. Τα 30 ψήφισαν την επανεκλογή του Χάρη Μαριόλη στη θέση του προέδρου, ενώ ο Θανάσης Κανελλόπουλος επανεκλέχθηκε ως εκπρόσωπος της πυγμαχίας στην ΕΟΕ έχοντας 33/33.
ΕΟΜΣ (μπέιζμπολ – σοφτμπολ) – Με 16/16 ψήφους ο Κωστής Λιαρομμάτης θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας του μπέιζμπολ/σοφτομπολ που επανενεργοποιήθηκε ξανά καθώς το άθλημα επέστρεψε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και η ομάδα του σοφτμπολ (γυναίκες) έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Ο Λιαρομμάτης θα είναι και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ.

15 Σεπτεμβρίου
ΕΟΚ (μπάσκετ) – Ο Βαγγέλης Λιόλιος σάρωσε στις εκλογές με 78% και θα συνεχίσει για 2η συνεχόμενη θητεία στη θέση του προέδρου στην ομοσπονδία του μπάσκετ, έχοντας εκλεγεί επίσης για 2η σερί φορά και εκπρόσωπος την ΕΟΕ. Ο Λιόλιος συγκέντρωσε 595 ψήφους έναντι 172 του Παναγιώτη Φασούλα που ηττήθηκε για 2η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία και δεν κατάφερε να μπει ούτε στο συμβούλιο.
ΤΟΕ (τρίαθλο) – Στην πόλη της Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της ομοσπονδίας του τριάθλου με τον Χρήστο Γείτονα να ανανεώνει τη θητεία του τόσο στη θέση του προέδρου όσο και σε αυτήν του εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

29 Σεπτεμβρίου
ΣΕΓΑΣ (στίβος) – Η Σοφία Σακοράφα ανανέωσε τη θητεία της στη θέση της προέδρου της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας έχοντας μάλιστα και την απόλυτη πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου. Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία για τη Σακοράφα που ελέγχει πλέον και όλο το συμβούλιο εκλέγοντας 20 μέλη, όπως και για την Τασούλα Κελεσίδου που εκλέχθηκε εκπρόσωπος του στίβου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

13 Οκτωβρίου
ΕΟΚΚ (κανόε καγιάκ) – Στα γραφεία του ΠΟΙΑΘ στο Μικρολίμανο πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία, ο Γιώργος Αθανασίου διαδέχθηκε στη θέση του προέδρου τον Γιάννη Σκούρτη που είχε εκλεγεί πρώτη φορά το 2021. Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚΚ δεν διαδέχθηκε και τον Αντώνη Νικολόπουλο ως εκπρόσωπος στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς ο έμπειρος παράγοντας θα είναι για άλλη μια θητεία στην ΕΟΕ. Να σημειωθεί ότι ο Αθανασίου ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της απερχόμενης διοίκησης, έχοντας εκλεγεί πρώτη φορά το 2021.

18 Οκτωβρίου
ΕΟΑΒ (άρση βαρών) – Η Θεανώ Ζαγκλιβέρη θα είναι και πάλι η πρόεδρος στην ομοσπονδία της άρσης βαρών και αυτήν την φορά θα ξεκινήσει τη θητεία της από την αρχή καθώς θυμίζουμε ότι το 2021 είχε εκλεγεί ο Τάσος Λάγκας και τον αντικατέστησε μετά την παραίτηση του το 2022 η Ζαγκλιβέρη. Εκπρόσωπος της άρσης βαρών στην ΕΟΕ θα είναι ο Πύρρος Δήμας.

19 Οκτωβρίου
ΕΟΠΕ (βόλεϊ) – Ο Γιώργος Καραμπέτσος θα είναι ο πρόεδρος για τρίτη συνεχόμενη θητεία κερδίζοντας τις εκλογές με 65%. Ο ίδιος διατήρησε και τη θέση του εκπροσώπου του βόλεϊ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο δεύτερος υποψήφιος πρόεδρος (Τάσος Πασπάλας, έχοντας ποσόστο μεγαλύτερο του 25% (πήρε 32%) εκλέγεται στο διοικητικό συμβούλιο.
ΕΚΟΦΝΣ (κωπηλασία) – Τέλος εποχής για τον Γιάννη Καρρά που μετά από σχεδόν 30 χρόνια έμεινε εκτός ομοσπονδίας. Νέος πρόεδρος είναι ο μοναδικός υποψήφιος, Βασίλης Πολύμερος, ενώ εκπρόσωπος της κωπηλασίας στην ΕΟΕ θα είναι ο Κώστας Δρίτσιος που επίσης ήταν μοναδικός υποψήφιος.
ΕΟΠ (ποδηλασία) – Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος με 25 ψήφους έναντι 18 του Γιάννη Παπασταματάκη, εκλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στη θέση του προέδρου. Εκπρόσωπος της ποδηλασίας στην ΕΟΕ ο Ιάκωβος Φιλιππούσης που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

29 Οκτωβρίου
ΕΟΞ (ξιφασκία) – Ψηφιακά θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ξιφασκίας, με τις εκλογές να έχουν οριστεί στις 28 Οκτωβρίου. Ο νυν πρόεδρος Γιάννης Λιγνός αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος.
ΕΛΟΤ (τάε κβον ντο) – Αρχικά οι εκλογές είχαν οριστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου όμως αναβλήθηκαν και τελικά ορίστηκαν στις 29 Οκτωβρίου. Χώρος διεξαγωγής είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Μιχάλης Μουρούτσος θα είναι σίγουρα υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, δεν μπορεί σύμφωνα με το νέο νόμο να κατέλθει υποψήφιος σε εκτελεστική θέση του διοικητικού συμβουλίου, ο νυν πρόεδρος Μιχάλης Φυσεντζίδης.

31 Οκτωβρίου
ΕΟΜΟΠ (μοντέρνο πένταθλο) – Την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην ομοσπονδία του μοντέρνου πεντάθλου, στα γραφεία της ομοσπονδίας που βρίσκονται στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί. Η Θεοδώρα Πάλλη Πετραλιά αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία της στη θέση της προέδρου.

4 Νοεμβρίου
ΕΟΙ (ιππασία) – Στο ιππικό κέντρο του Μαρκόπουλου όπου βρίσκονται τα γραφεία της ομοσπονδίας θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και του νέου διοικητικού συμβουλιου.

17 Νοεμβρίου
ΕΟΤ (τοξοβολία) – Το δεύτερο δεκαπενθήρο του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην τοξοβολία. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η τοποθεσία και αν θα γίνουν ηλεκτρονικά ή δια ζώσης.

23 Νοεμβρίου
ΣΚΟΕ (σκοποβολή) – Ψηφιακά με απομακρυσμένη συμμετοχή θα γίνουν οι εκλογές στη ΣΚΟΕ όπως είχε συμβεί και το 2021.
EOOA (αναρρίχηση) – Το μεσημέρι του Σαββάτου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας θα διεξαχθούν οι εκλογές.

1 Δεκεμβρίου
ΕΓΟ (γυμναστική) – Το Νο2 άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων (μαζί με την κολύμβηση) θα πραγματοποιήσει τις εκλογές του την 1η μέρα του Δεκεμβρίου με τον Νίκο Προβιά να κατέρχεται για πρόεδρος έχοντας συνεργάτη του τον Χρήστο Ψαθά και απέναντί του θα είναι ο Βασίλης Τσολακίδης που στηρίζεται από τον Σάκη Βασιλειάδη.
ΕΦΟΕπΑ (πινγκ πονγκ) – Οι εκλογές κανονικά θα είχαν διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου, όμως αρκετά από τα 70 σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου, δεν είχαν τα χαρτιά τους έτοιμα και θα έχαναν την ψήφο τους, Έτσι η γενική συνέλευση μεταφέρθηκε την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου κατέρχεται για να ανανεώσει τη θητεία του στη θέση του πρόεδρου και θα έχει αντίπαλο του τον Παναγιώτη Τζόβολο από την Πάτρα νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τον οποίο φέρεται ότι στηρίζει ο Μανόλης Κολυμπάδης αν και ο τελευταίος δημοσίως το αρνείται. Την υποψηφιότητα της ανακοίνωσε και η Διάνα Ζέρδιλα.

12 Δεκεμβρίου
ΕΟΓ (γκολφ) – Στο ξενοδοχείο της Γλυφάδας Sea View θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του γκολφ.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ