Σημαντική μέρα στην ιστορία του πόλο ήταν η Κυριακή (11/11), καθώς η World Aquatics ανακοίνωσε αλλαγές στους κανονισμούς.
Η World Aquatics υιοθέτησε αλλαγές στους κανονισμούς του πόλο, οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα για όλες τις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία της (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και προκριματικοί αγώνες για αυτά, Παγκόσμια Κύπελλα κ.λπ.). Μένει να φανεί αν οι παρακάτω αλλαγές θα αποδειχτούν επικοδομητικές για την προώθηση του αθλήματος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι «τοποθετήσεις» των πρωταγωνιστών, δηλαδή των παιχτών, για αυτή την νέα «τάξη» πραγμάτων στην παγκόσμια υδατοσφαίριση.
Οι πιο σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν:
Το μήκος του γηπέδου υδατοσφαίρισης για ανδρικούς αγώνες μειώνεται από 30 σε 25 μέτρα, μετρούμενο από τη μια εστία στην άλλη.
Η διάρκεια της επίθεσης μειώνεται από 30 σε 25 δευτερόλεπτα, εκτός από τους αγώνες γυναικών όπου παραμένουν τα 30 δευτερόλεπτα.
Ο χρόνος για τη λεγόμενη δεύτερη επίθεση (μετά από απόκρουση τερματοφύλακα, μπλοκ ή απόκρουση στο δοκάρι και επανάκτηση της μπάλας από την ομάδα που επιτίθεται) μειώνεται από 20 σε 15 δευτερόλεπτα.
Ο χρόνος επίθεσης με παίκτη παραπάνω ή ο χρόνος αποκλεισμού παίκτη μειώνεται από 20 σε 15 δευτερόλεπτα.
Ο αριθμός των παικτών στην ομάδα ή στη λίστα του αγώνα αυξάνεται από 13 σε 14.
Κάθε ομάδα μπορεί να έχει μόνο έναν τερματοφύλακα στη λίστα του αγώνα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, ο αριθμός των παικτών πεδίου παραμένει 12.
Αν ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, κάποιος από τους παίκτες του πεδίου μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του, αλλά πρέπει να φορέσει κόκκινο σκουφάκι με τον συνήθη αριθμό του. Για παράδειγμα, αν ο παίκτης με αριθμό 5 γίνει τερματοφύλακας, πρέπει να φοράει κόκκινο σκουφάκι με τον αριθμό 5. Ωστόσο, αυτός ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας δεν έχει τα προνόμια του κλασικού τερματοφύλακα και δεν επιτρέπεται να αποκρούει με τα δύο χέρια.
Η δυνατότητα να αγωνίζεται η ομάδα που επιτίθεται με όλους τους 7 «παίκτες πεδίου» παραμένει.
Οι προπονητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή να ζητήσουν μία «πρόκληση» ανά αγώνα, για να ελεγχθεί αν σημειώθηκε γκολ, αν καταλογίστηκε πέναλτι, αν υπήρξε βίαιη παράβαση, αν έγινε σουτ μετά τη λήξη του χρόνου ή για τεχνικές δυσλειτουργίες όπως πρόβλημα στον χρονόμετρο της επίθεσης. Αν η «πρόκληση» είναι επιτυχής και η ένσταση του προπονητή είναι έγκυρη, δίνεται άλλη μία «πρόκληση».
Η χρήση του συστήματος VAR βοηθά τους διαιτητές να εξετάζουν αμφισβητούμενες φάσεις, όπως αν σημειώθηκε γκολ, αν υπήρξε πέναλτι, αν συνέβη βίαιη παράβαση, πρόωρη επιστροφή αποκλεισμένου παίκτη ή καθυστερημένη έξοδος αποκλεισμένου παίκτη. Επίσης, χρησιμοποιείται για τεχνικά προβλήματα στο τραπέζι της γραμματείας (π.χ., χρόνος επίθεσης).
Πρόσφατα άρθρα
- Καλλιθέα – Βόλος 2-0: Όσο κερδίζει, ελπίζει
- Τεράστιος Άργης έκοψε βαθμούς από τον ισχυρό Ν.Ο.Χανίων 10-10 στην Κρήτη
- Oι εκλεκτοί του Σεμπάστιαν Λέτο για το ντέρμπι με την Καλαμάτα
- ΠΑΟΚ Β’ – Καβάλα 3-0 |HIGHLIGHTS
- Η Κ19 της Καλαμάτας 1-0 τα Χανιά με σκόρερ τον Γασπαρινάτο (+ pics)
- ΑΕΛ – Καμπανιακός 3-0| HIGHLIGHTS
Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων
Δες ακόμη…
-
5' λεπτά κήρυγμα
/ 3 ημέρες agoΓεωργούντζος: Δίκαιο “Χ” σε ΟΑΚΑ, παικταράς Γιάρεμτσουκ, Αναστό για Πανιώνιο, Κυριακή στο Ζηρίνειο… (video)
Ο Σωτήρης Γεωργούντζος στο νέο πεντάλεπτο κήρυγμά του, αναλύει το 1-1, σήμερα στο ΟΑΚΑ ...
By sportstonoto -
5' λεπτά κήρυγμα
/ 1 εβδομάδα agoΓεωργούντζος: “Άλλος ΠΑΟΚ χωρίς τον Λουτσέσκου στον πάγκο του…” (video)
Εύλογο νομίζουμε το ερώτημα – στο “Πέντε λεπτά κήρυγμά” του Σωτήρη Γεωργούντζου μετά τον...
By sportstonoto