Connect with us

Μπάσκετ

Αρμάνι – Παναθηναϊκός 87-75: Οι «πράσινοι» λύγισαν στο Μιλάνο (+ videos)

Αρμάνι – Παναθηναϊκός 87-75: Οι «πράσινοι» λύγισαν στο Μιλάνο (+ videos)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 87-75 από την Αρμάνι, για την 24η αγωνιστική, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 14-10. Στον αντίποδα, οι Ιταλοί επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο σερί αποτυχίες και με ρεκόρ 13-11 επανήλθαν στη δεκάδα. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στο Μιλάνο και γνώρισε την ήττα από την Αρμάνι με 87-75. Ο Σλούκας ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε και διασώθηκε από την ελληνική ομάδα.



Ένας… Σλούκας δεν φέρνει την άνοιξη. Και δεν θα μπορούσε να την φέρει στο Μιλάνο έτσι όπως παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός.





Πολύ κατώτερος των περιστάσεων, όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές και σημαντικές απουσίες από την Αρμάνι, αλλά πραγματοποίησε την χειρότερη (ίσως) εμφάνιση τη φετινή σεζόν. Και η ήττα με 87-75 ήταν το λογικό επακόλουθο της παρουσίας των «πρασίνων» στο ματς της 24ης αγωνιστικής της Euroleague.

Λίγο πριν από την «διαβολοβδομάδα» κόντρα σε Φενέρ και Εφές, οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας είδαν τον φοβερό και τρομερό Ζακ Λεντέι να τους… κάνει πλάκα, καθώς ο Κώστας Σλούκας δεν μπορούσε να αλλάξει μόνος του την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο ματς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ τελείωσε το ματς έχοντας 33 πόντους με 7/9 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4/4 βολές και 8 ριμπάουντ, στο καλύτερο παιχνίδι του στην Euroleague!

Το ματς: Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός
Αρκετά μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα. Τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την Αρμάνι, αν και οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν πολύ νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ και έδιναν με χαρακτηριστική ευκολία πόντους στους γηπεδούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έφερε τους Ιταλούς (1/7τρ.) με το ελάχιστο προβάδισμα (17-16) είχαν 8/8 βολές έναντι καμίας εκτελεσμένης των «πρασίνων». Ο Κέντρικ Ναν μπορεί να είχε 8 πόντους (2/4 τρίποντα, 1/2 δίποντα) αλλά συνολικά η ελληνική ομάδα (5/7δίπ., 2/7τρ.) ήταν μακριά από τα στάνταρ της.

Η διαφορά έφτασε αρχικά στο +5 για την Αρμάνι Μιλάνο (21-16) αλλά ένα σερί 8-0 του Παναθηναϊκού χάρη στον Κώστα Σλούκα ο οποίος είχε 2/2 τρίποντα και μια ασίστ «πάρε-βάλε» στον Γκέιμπριελ έφεραν τους «πράσινους» στο +3 (21-24). Παρόλα αυτά αντί να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να εκμεταλλευτούν τη… στιγμή, ο Νοτιοσουδανός υπέπεσε σε 3ο φάουλ, ενώ ο Ζακ Λεντέι πήρε φωτιά! Πέτυχε 10 συνεχόμενους και αναπάντητους πόντους για σερί 10-0 της Αρμάνι η οποία προηγήθηκε με 31-24 στο 15′!

Με επιμέρους σκορ 9-2 ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια (33-33 στο 18′) αλλά το ημίχρονο έκλεισε με την Αρμάνι να έχει προβάδισμα στο σκορ με 39-37. Στο πρώτο μισό του αγώνα η ιταλική ομάδα είχε έναν Λεντέι από… άλλον πλανήτη με 17 πόντους (3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ) και συνολικά 9/16 δίποντα, 3/13 τρίποντα, 12/12 βολές, 16-3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 7 λάθη, ενώ οι «πράσινοι» με τον Ναν διψήφιο (10π.) και τον Σλούκα (9π., 3ασ.) κομβικό είχαν αντίστοιχα 9/18 δίποντα, 6/14 τρίποντα, 1/3 βολές (όλες ο Σλούκας), 14-2 ριμπάουντ και 10 ασίστ για 7 λάθη.

Η Αρμάνι βρέθηκε στο +8 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (49-41 στο 23′) έχοντας πάρει σκορ από τον Νίκο Μέινιον με δύο σερί τρίποντα. Ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +9 (54-45 στο 25′) καθώς ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει πολλά επιθετικά προβλήματα από την σκληρή άμυνα των γηπεδούχων. Η ομάδα του Αταμάν συνέχισε να παρουσιάζει κάκιστο πρόσωπο στο παρκέ του «Unipol Forum», κυρίως στην επίθεση όπου σκόραρε με το… σταγονόμετρο. Εάν συνυπολογιστούν και τα συνεχόμενα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αυτομάτως αποτυπώθηκε και το αποτέλεσμα.Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -14 με τη λήξη της 3ης περιόδου (66-50) και μόνο ο Σλούκας προσπαθούσε να αλλάξει την κατάσταση και να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς. Με συνεχόμενα τρίποντα βοήθησε τους «πράσινους» να μειώσουν στους 10 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετό. Η Αρμάνι συνέχισε να κυριαρχεί και να μην επιτρέπει σε κανένα σημείο του αγώνα στους πράσινους να γίνουν ανταγωνιστικοί.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Περούγκα, Γιόβτσιτς, Κόρτες

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 39-37, 66-50, 87-75.

ΑΡΜΑΝΙ (Μεσίνα): Ντιμιτρίεβιτς 4 (0/3 τρίποντα), Μάνιον 14 (2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τονούτ 2 (4 ριμπάουντ), Μπολμάρο 6 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Μπρουκς 3 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), ΛεΝτέι 33 (7/10 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 λάθη), Καρούσο 4 (6 ριμπάουντ), Σιλντς 10 (26 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γκιλέσπι 11 (4/6 δίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος), Σλούκας 22 (2/3 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 3/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Όσμαν 12 (1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαπέτρου, Γκραντ 5 (1), Ναν 18 (4/11 δίποντα, 3/7 βολές, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 λάθη), Γκέιμπριελ 4 (1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη), Αντετοκούνμπο, Ερνανγκόμεθ 5 (2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μήτογλου 9 (3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος)

Τα ομαδικά στατιστικά της Αρμάνι: 19/34 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 19/22 βολές, 36 ριμπάουντ (28 αμυντικά – 8 επιθετικά), 14 ασίστ, 7 κλεψίματα, 11 λάθη, 5 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 18/38 δίποντα, 11/28 τρίποντα, 6/11 βολές, 33 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 10 επιθετικά), 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 12 λάθη, 2 μπλοκ

Gazzetta.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Το Πήδημα, μοντέρνο καφενείο
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μπάσκετ

preload imagepreload image