Η μεγαλύτερη επιχείρηση τηλεοπτικής «πειρατείας» που έχει γίνει ποτέ με 22 εκατ. χρήστες και εκατοντάδες διώξεις είναι γεγονός. Στην έρευνα συνεργάστηκαν αστυνομικές δυνάμεις από την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Από την επιχείρηση αυτή είναι έκθετοι οι χρήστες, ακόμα και στην Ελλάδα, για διώξεις και από αρχές άλλων χωρών!
Με την κωδική ονομασία «Taken Down», η επιχείρηση συντονίστηκε από την εισαγγελία της Κατάνια, στην Ιταλία, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 270 ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών. Οι αρχές πραγματοποίησαν 89 έρευνες σε δεκαπέντε ιταλικές περιφέρειες, ενώ συνεργάστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Ρουμανία και την Κροατία, για τη διεξαγωγή 14 επιπλέον ερευνών. Το αποτέλεσμα ήταν η εξάρθρωση ενός παράνομου δικτύου που επεκτεινόταν σε πολλές χώρες, με 11 συλλήψεις και τη δέσμευση εκατοντάδων συστημάτων μετάδοσης.
Η επιχείρηση προκάλεσε «blackout» στη μετάδοση πειρατικών καναλιών, αφήνοντας τους χρήστες χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες τους. Ακόμα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έπεσαν οι συνδέσεις τους, πράγμα που φανερώνει την διεθνοποίηση και την έκταση του φαινομένου. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν σταματά εδώ η ευθύνη των χρηστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι χρήστες που είχαν αγοράσει συνδρομές στο παράνομο δίκτυο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές ποινικές διώξεις, όχι μόνο στη χώρα τους, αλλά ακόμα και από αρχές άλλων χωρών, αφού έχουν παραβιαστεί διεθνείς νόμοι και βρεθούν οι παράνομες συνδρομές τους στα πελατολόγια που βρέθηκαν κατά την διάρκεια των εφόδων.
Ποινές για τους χρήστες
Οι διώξεις για πειρατική πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο ενδέχεται να περιλαμβάνουν βαριά διοικητικά πρόστιμα, κατάσχεση ηλεκτρονικών συσκευών, ακόμα και ποινές φυλάκισης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εντοπισμός των χρηστών γίνεται μέσω της ανάλυσης των δεδομένων των παράνομων συστημάτων που κατασχέθηκαν, που καταγράφουν πληροφορίες για κάθε πειρατική συνδρομή.
Η πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο δεν είναι απλώς μια «φθηνή» επιλογή ψυχαγωγίας αλλά πολύ επικίνδυνη. Οι χρήστες που εμπλέκονται, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε τέτοια δίκτυα θέτουν τους εαυτούς τους σε σοβαρό νομικό κίνδυνο, αλλά και σημαντικό ψηφιακό κίνδυνο κακόβουλων λογισμικών και διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων. Με τις διεθνείς αρχές να συνεργάζονται πιο στενά από ποτέ, είναι ζήτημα χρόνου να επεκταθούν οι διώξεις και σε απλούς χρήστες.
Πρόσφατα άρθρα
- Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει τον Ολυμπιακό…. (video)
- Super League 2 | Όλα τα γκολ της 16ης αγωνιστικής σε ένα βίντεο! (video)
- Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων | 21/01/2025 (video)
- “Θα ανέβει στη Super League ο διαιτητής του Κηφισιά – Καλαμάτα…” (video)
- SGcasino: Πώς Να Στοιχηματίσετε Υπεύθυνα Στο Διαδίκτυο Κατά Την Διάρκεια Αθλητικών Διοργανώσεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης: Με Champions League σήμερα
Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων
Δες ακόμη…
-
5' λεπτά κήρυγμα
/ 5 ημέρες agoΓεωργούντζος: Δίκαιο “Χ” σε ΟΑΚΑ, παικταράς Γιάρεμτσουκ, Αναστό για Πανιώνιο, Κυριακή στο Ζηρίνειο… (video)
Ο Σωτήρης Γεωργούντζος στο νέο πεντάλεπτο κήρυγμά του, αναλύει το 1-1, σήμερα στο ΟΑΚΑ ...
By sportstonoto -
5' λεπτά κήρυγμα
/ 2 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Άλλος ΠΑΟΚ χωρίς τον Λουτσέσκου στον πάγκο του…” (video)
Εύλογο νομίζουμε το ερώτημα – στο “Πέντε λεπτά κήρυγμά” του Σωτήρη Γεωργούντζου μετά τον...
By sportstonoto